Αυτός είναι ο νικητής και αυτός ο πραγματικός νικητής του 12ου Μαραθωνίου Λεμεσού

Οι δύο άντρες που ξεχώρισαν στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Κύπρου. 

 


Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία: Ανδρέας Ανδρέου - Photography Studio

 

Ολοκληρώθηκε χθες, Κυριακή 18 Μαρτίου, ο 12ος ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού, έπειτα από ένα σαββατοκύριακο γεμάτο πραγματικές συγκινήσεις και πολύ καλές επιδόσεις και από τους 15.000 δρομείς που έλαβαν μέρος.

Νικητής του Μαραθωνίου της Κυριακής αναδείχθηκε ο ο Κενυάτης Kiprugut Simon Kirui σε 2 ώρες 18 λεπτά και 28 δεύτερα, τρέχοντας πέντε λεπτά έξω από το ρεκόρ διαδρομής και έξι από το ατομικό του, που σημείωσε πέρσι.

Εκτός όμως από τον Κενυάτη που τερμάτισε πρώτος στη μεγάλη διαδρομή του Μαραθωνίου, υπήρξε ακόμη ένας αθλητής ο οποίος μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο πραγματικός νικητής της όλης διοργάνωσης.

Ο Alek από την Πολωνία, ήταν ο μοναδικός αθλητής που έτρεξε στον μεγάλο Μαραθώνιο της Λεμεσού πάνω στο τροχοκάθισμά του.

Ο 28 χρόνος Alek, ήρθε στην Κύπρο για να συμμετάσχει στον μεγάλο Μαραθώνιο της πόλης με σκοπό να αποδείξει ότι η θέληση και η αγάπη για τη ζωή δεν σταματούν μπροστά σε καμία αναπηρία, αναδεικνύοντας έτσι το πραγματικό αθλητικό ιδεώδες που πρέπει να διέπει κάθε τέτοια διοργάνωση.

Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα Λεμεσός, ο Alek πριν ακριβώς 7 χρόνια ξύπνησε από κώμα στο οποίο βρισκόταν για περίπου 14 μήνες. Ο καρκίνος στον εγκέφαλο με τον οποίο είχε διαγνωστεί, τον οδήγησε σε 5 χειρουργεία, με τους γιατρούς να μην του δίνουν καμία πιθανότητα να επανέλθει. Όπως χαρακτηριστικά λέει ο ίδιος στον Σάκη Στυλιανού «όλοι μου έλεγαν ότι είμαι τελειωμένη υπόθεση και πίστευαν ότι είναι θέμα ημερών να πεθάνω». Έπειτα από 7 μήνες στην εντατική όμως, ο Alek πάλεψε και κατάφερε να τους διαψεύσει.

«Από τότε ξεκίνησε μια δεύτερη ζωή για μένα. Μπορεί να μην στάθηκα στα πόδια μου ξανά, και να έχω μειωμένες 4 από τις 5 αισθήσεις, ωστόσο κατάφερα να σπουδάσω, αθλούμαι συστηματικά και προσπαθώ να στηριχτώ στις δυνάμεις μου για να επιβιώσω».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ