Ο Βαγγέλης πλέον και επίσημα έγινε Ανδρομέδα

Αν όση ώρα διαβάζεις τον τίτλο και κοιτάς τη φωτογραφία, βρίζεις και σταυροκοπιέσαι αναθεματίζοντας για την κατάντια της κοινωνίας μας, τότε καλύτερα βγες από το άρθρο, δεν είναι για σένα.

 


Article featured image
Article featured image

Η ιστορία του Βαγγέλη, πλέον Ανδρομέδας, έγινε γνωστή λίγο καιρό πριν την υπερψήφιση του νομοσχεδίου την ταυτότητα φύλου από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Τότε, η 30χρονη Ανδρομέδα, αποφάσιζε να μιλήσει ανοιχτά για τη ζωή της και τον αγώνα της, όχι, μόνο, να αλλάξει φύλο αλλά και να αναγνωρίζεται ως γυναίκα από το επίσημο κράτος και την κοινωνία.

«Ξέρω ότι ο κόσμος που με γνωρίζει 30 χρόνια ως Βαγγέλη δεν μπορεί να τα σβήσει όλα σε μια μέρα και να με φωνάζει Ανδρομέδα, όμως οι ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι είναι μαζί μου».

Ο λόγος που το έκανε; Ο προφανής, αφού ήθελε να βοηθήσει και να δώσει δύναμη και σε άλλα άτομα, τα οποία ζουν σε κλειστές κοινωνίες όπως αυτή της Μυτιλήνης που ζει η ίδια, να βγουν προς τα έξω, να μιλήσουν ανοικτά και να μην φοβούνται ούτε να χρειάζεται να μεταναστεύουν για ένα καλύτερο αύριο.

 

Όλα αυτά τότε.

Λίγο μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου από την Ελληνική Βουλή για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, ο 30χρονος Βαγγέλης Ψαρός από τη Μυτιλήνη, αιτήθηκε στο Ειρηνοδικείο Μυτιλήνης την αλλαγή της ληξιαρχικής πράξης γέννησης και βάπτισής του, και συγκεκριμένα τη διόρθωση του αναγραφόμενου φύλου από «άρρεν» σε «θήλυ», του «Ευάγγελος» σε «Ανδρομέδα» και του «Ψαρός» σε «Ψαρού».

Ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε αφού εδώ και μερικές ημέρες κρατάει στα χέρια της, τη νέα του ταυτότητα, που δε γράφει πια Βαγγέλης.

Η Ανδρομέδα Ψαρού παρέλαβε από το Τμήμα Ασφαλείας του Ζωγράφου την ταυτότητά της, δηλώνοντας ευτυχισμένη και δικαιωμένη: «Επιτέλους. Μετά από μήνες υπομονής και επιμονής δικαιώθηκα! Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου όλοι οι συνοδοιπόροι μου που ακολουθούν τον ίδιο δρόμο μαζί μου να πετύχουνε κάθε όνειρο και στόχο. Χωρίς εσάς αγαπημένοι μου φίλοι δεν θα τα είχα καταφέρει. Το να αγαπάς τον εαυτό σου είναι η επιτομή της ύπαρξης σου» έγραψε η ίδια στους λογαριασμούς της στα social media, ανεβάζοντας ως απόδειξη και τη νέα της ταυτότητα.Στην Κύπρο ακόμη συζητάμε για το αν θα πρέπει να ψηφιστεί ο αντίστοιχος νόμος, από το δικό μας κοινοβούλιο προβάλλοντας συνεχώς προφάσεις εν αμαρτίες. Πάντως, την τελευταία φορά που κοιτάξαμε, η αναγνώριση ταυτότητας φύλου στην Ελλάδα δεν έπληξε ούτε το θεσμό της οικογένειας, ούτε παρέσυρε κόσμο στην ακολασία, ούτε και μαζικές αιτήσεις για αναγνώριση αλλαγής φύλου έγιναν έπειτα από την έγκριση του σχετικού νομοσχεδίου.Αν πάλι εξακολουθείς να έχεις αμφιβολίες για την αναγκαιότητα του συγκεκριμένου νομοσχεδίου μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο πιο κάτω βίντεο: 

 

Με πληροφορίες από mikropragmata.lifo.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ