Η Εκκλησία περνά (επιτέλους) στην εποχή της πλαστικής κάρτας

Πλέον ο οβολός στο παγκάρι θα κατατίθεται μέσω Visa Card.


Article featured image
Article featured image

Illustration: Brandon Celi/Bloomberg Businessweek

 

Σε μια καινοτομία η οποία έχει σκοπό να διευκολύνει τους πιστούς και να τους ξαλαφρώσει από το βάρος των άβολων κερμάτων προχώρησε η Εκκλησία της Αγγλίας.

Όπως διαβάζουμε σε ιστοσελίδες του εξωτερικού, η Αγγλικανική Εκκλησία εγκατέστησε φορητές συσκευές για κάρτες σε 16.000 εκκλησίες, καθεδρικούς ναούς και άλλους χώρους θρησκευτικούς ενδιαφέροντος, ούτως ώστε να διευκολύνει την κατάθεση οβολού των πιστών που επισκέπτονται ιερούς ναούς.

Οι συγκεκριμένες συσκευές δέχονται πληρωμές μέσω Apple Pay, Google Pay αλλά και άλλων διαδικασιών. Τι αλλάζει αυτό πρακτικά.

Αρχικά σταματάει ο άκομψος δίσκος που γυρόφερναν οι του ναού ανάμεσα στους πιστούς για να βάλουν το κάτι της τους, αφού πλέον θα κυκλοφορούν με τα μηχανάκια. Καθαρά και κυρίως μοντέρνα πράγματα.   

Η μέθοδος αυτή εφαρμόστηκε δοκιμαστικά σε 40 ναούς το 2017 με τη συσκευή να μπορεί να δέχεται 500 συναλλαγές χωρίς να χρειάζεται επαναφόρτιση.

Η Εκκλησίας της Αγγλίας είχε εκφράσει την επιθυμία της να προχωρήσει σε ανανέωση του τρόπου κατάθεσης των δωρεών των πιστών που σε ετήσια βάση ανέρχονται στα 580 εκατομμύρια λίρες.

«Ο τρόπος που κάνουμε τις πληρωμές αλλάζει γρήγορα, ειδικά για τους νέους που δεν έχουν πλέον μαζί τους μετρητά και εμείς θέλουμε όλες οι γενιές να μπορούν να προσφέρουν τον οβολό τους» δήλωσε ο επικεφαλής του σχετικού προγράμματος της Εκκλησίας της Αγγλίας.

Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν, η εν λόγω εφαρμογή δεν θα αργήσει πολύ να έρθει κα στην Κύπρο, αφού όπως είναι γνωστό η Εκκλησία μας φημίζεται για τις καινοτόμες και φιλελεύθερες πρακτικές της, όσων αφορά την οικονομική της ανάπτυξη και πρόοδο.

 

Με πληροφορίες από Daily Telegraph/Philenews


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ