Άντρας παγίδευσε γάτα σε κλουβί και την χτύπησε με ψαροντούφεκο

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εικόνες και περιγραφές που μπορεί να ενοχλήσουν.

 


Article featured image
Article featured image

Λίγες μόλις ημέρες μετά το περιστατικό με το σκύλο και τους στρατιώτες στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, ένα καινούργιο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στο ήδη βεβαρημένο ιστορικό κακοποίησης που βιώνουν καθημερινά τα ζώα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Αυτή τη φορά το φρικτό -με όλη τη σημασία της λέξης- περιστατικό συνέβη στην Καρδίτσα, με θύμα μια γάτα. Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της LIFO.gr, μια γάτα βρέθηκε παγιδευμένη σ’ ένα κλουβί τη Δευτέρα 26 Μαρτίου, σε αυλή μονοκατοικίας στο κέντρο της πόλης. Το ζώο αιμορραγούσε και αδυνατούσε να κινηθεί υπομένοντας φριχτούς πόνους καθώς το καμάκι είχε διαπεράσει το σώμα του. Όπως φαίνεται, ο δράστης το είχε αιχμαλωτίσει και το χρησιμοποίησε ως ζωντανό στόχο.

Τη γάτα, είδε στην κατάσταση αυτή κάποιος γείτονας που ειδοποίησε τις αρχές όπως αναφέρει στο LIFO.gr,  η κυρία Ερμιόνη Γιαννακού ιδρυτικό μέλος του Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω».   

Η κ. Γιαννακού έσπευσε αμέσως στο σημείο όπου το θέαμα που αντίκρισε ήταν πραγματικά αποτρόπαιο.  Όπως αναφέρει στο LIFO.gr, η γάτα έφερε διαμπερές τραύμα χαμηλά στην κοιλιακή χώρα από καμάκι ψαρέματος. «Η κατάσταση του ζώου ήταν απερίγραπτη με το καμάκι να προεξέχει δεξιά και αριστερά περίπου 20 εκ. σε κάθε πλευρά. Το ζώο δεν μπορούσε ούτε να βγει από το κλουβί αλλά ούτε και να κουνηθεί καθώς το καμάκι εκτός του βάρους του καθώς ήταν συμπαγές σιδερένιο, μπλεκόταν στο πλέγμα και κρατούσε τη γάτα ακίνητη», αναφέρει.  Αριστερά του κλουβιού βρισκόταν το ψαροντούφεκο το οποίο είχε σχοινί δεμένο μέχρι το καμάκι».

«Αυτό είναι δυστυχώς ένα από τα πολλά περιστατικά που ο σύλλογός μας αντιμετωπίζει σχεδόν κάθε μέρα», αναφέρει η αντιπρόεδρος «Διασώζω» εκφράζοντας τη θλίψη της για το πώς οι συνάνθρωποί μας αντιμετωπίζουν τα ζώα.



Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ  της LIFO εδώ…>>> https://goo.gl/XHPM8y



ΠΡΟΣΟΧΗ Οι εικόνες που ακολουθούν είναι σκληρές καθώς δείχνουν την τραγική κατάσταση στην οποία βρέθηκε η γάτα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ