Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

Οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018.

 


Article featured image
Article featured image

Η διένεξη Αρχιεπισκόπου Κύπρου και Μητροπολίτη Ταμασού σχετικά με την περίεργη υπόθεση της Έλενας Φραντζή, ήταν από τα βασικά θέματα που απασχόλησαν χθες την κυπριακή ειδησεογραφία και θα συνεχίσει να την απασχολεί και σήμερα, την ίδια στιγμή που το ερευνητικό σκάφος Ocean Investigator εισήλθε στο Οικόπεδο 10 όπου και θα πραγματοποιήσει αρχαιολογικές έρευνες. Τέλος, σε μείζον ζήτημα εξελίσσεται η διένεξη Δύσης και Ρωσίας με τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών να αυξάνονται καθημερινά.



 

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου εναντίον Μητροπολίτη Ταμασού για την υπόθεση της Έλενας Φραντζή  

Θέση για τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα και αφορούν τον ιερέα – ανάδοχο της Έλενας Φραντζή έλαβε ο Αρχιεπίσκοπος, στον απόηχο των δηλώσεων.

Ο Πανιερώτατος ανέφερε ότι «Όταν σ’ έναν Αρχιεπίσκοπο καταγγελθεί ένα παράπτωμα, ο ίδιος δεν μπορεί να το εκδικάσει, το οδηγεί στη Σύνοδο. Στο μέτρο που δικαιούμαι, είμαι ένα «πρωτόδικο δικαστήριο». Οδηγήθηκε η υπόθεση στο Δικαστήριο, γιατί την οδήγησα εγώ», συμπλήρωσε.

Εις απάντηση των όσων δήλωσε, ωστόσο, ο Μητροπολίτης Ταμασσού Ησαΐας ανέφερε ότι άκουσε το ηχητικό με τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου και αφού ξεκαθάρισε ότι δεν έχει πρόθεση να μπει σε αντιπαράθεση με τον Προκαθήμενο, ανέφερε ότι «Θέλω να του υπενθυμίσω κάποια πράγματα. Έμεινα άφωνος με αυτή την τοποθέτηση, μάλλον δεν θυμάται καλά κάποια πράγματα».

Για όλη την εξέλιξη της υπόθεσης στο Sigmalive.com



 

Στο τεμάχιο 10 το ερευνητικό της Exxon Mobil

Στο οικόπεδο 10 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου θα πραγματοποιήσει αρχαιολογικές έρευνες, βρίσκεται το ερευνητικό σκάφος Ocean Investigator.

Το σκάφος ναυλώθηκε από την εταιρεία ΕΧΧΟΝ Mobil και απέπλευσε από το λιμάνι Λεμεσού. Το σκάφος βρίσκεται στο πεδίο επτά του οικοπέδου 10.

Για περισσότερες λεπτομέρειες εδώ…>>> https://goo.gl/Mvyfce.





 

Κορυφώνεται η κρίση Δύσης και Ρωσίας

Οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, το ΝΑΤΟ και 25 ακόμη χώρες έχουν απελάσει μέχρι στιγμής 151 Ρώσους διπλωμάτες ως αντίποινα για τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ στη Βρετανία, δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ στη διάρκεια καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου.

«Μαζί με τη δική μας ανακοίνωση, παρακολουθήσατε ένα πρωτοφανές κύμα αντίστοιχων ενεργειών και απελάσεων που αποφασίστηκαν από άλλες κυβερνήσεις, παγκόσμιους εταίρους και συμμάχους μας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το Ηνωμένο Βασίλειο, το ΝΑΤΟ και αυτή τη στιγμή 25 ακόμη χώρες έχουν ανακοινώσει μέχρι σήμερα απελάσεις 151 Ρώσων», τόνισε η Νάουερτ.

Όπως σημείωσε: «αν η Ρωσία επιθυμεί να βελτιώσει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, θα πρέπει πρώτα να αναγνωρίσει την ευθύνη της για αυτή την ευθύνη και να σταματήσει την απερίσκεπτη επιθετική της συμπεριφορά».

Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν λάβει καμία επίσημη απάντηση από τη Ρωσία έπειτα από την απόφαση της Ουάσινγκτον να απελάσει 60 Ρώσους διπλωμάτες.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ