Συνέχεια ψηλών θερμοκρασιών, με διαδοχικές εισβολές σκόνης

Η μέση θερμοκρασία στην περιοχή μας αναμένεται να κυμαίνεται σε ψηλότερα για την εποχή επίπεδα τις επόμενες 15 μέρες, ενώ την ίδια ώρα δεν φαίνεται να ευνοείται η περιοχή μας από αξιόλογες βροχές.

 


Article featured image
Article featured image

Το Σιβηρικό ψύχος που επηρέαζε το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης το προηγούμενο διάστημα έχει εξασθενίσει, αλλά εκτεταμένο πεδίο χαμηλών πιέσεων συνεχίζει να επηρεάζει την περιοχή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα νότια-νοτιοανατολικά τμήματα της Μεσογείου -όπου βρισκόμαστε κι εμείς- να επηρεάζονται από θερμές για την εποχή αέριες μάζες και διαδοχικές εισβολές σκόνης το επόμενο διάστημα.

 

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού σύμφωνα με το KitasWeather:

Σήμερα Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα ποσοστά της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από μέτρια έως υψηλά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 1-3 μποφόρ για να καταστούν σύντομα θαλάσσιοι 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περίπου 3-4 βαθμούς Kελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 22 έως 23 στα παράλια και 15 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα ποσοστά της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από μέτρια έως ψηλά. Τις αυγινές ώρες αναμένεται να εμφανιστεί αραιή ομίχλη κυρίως σε περιοχές του εσωτερικού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι-βορειοανατολικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, 9 έως 12 στα παράλια και στον 1 βαθμό στη Χιονίστρα.

Τη Δευτέρα αναμένεται ηλιόλουστος καιρός. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα ποσοστά της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από μέτρια έως υψηλά. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο.

Την Τρίτη ο καιρός αναμένεται κυρίως αίθριος. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα ποσοστά της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από μέτρια έως υψηλά. Την περιοχή θα επηρεάζει ενισχυμένο πιο δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση στα ορεινά/ημιορεινά και μικρή πτώση στις υπόλοιπες περιοχές.

Την Τετάρτη ο κυρίως αίθριος καιρός συνεχίζει. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα ποσοστά της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από μέτρια έως υψηλά. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο.

 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου:

Χαλαρή βαροβαθµίδα επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που παροδικά θα παρατηρούνται αυξηµένες ψηλές νεφώσεις. Στην ατµόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται αραιή σκόνη. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί ασθενείς 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά θαλάσσιοι ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 25 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και στους 16 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, µε παροδικά αυξηµένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθµούς στο εσωτερικό και στα ορεινά και γύρω στους 10 στα παράλια.

Τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ από αργά το βράδυ και αρχικά την Τρίτη, αυξηµένες µέσες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν λίγες, ελαφρές κυρίως, βροχές.

Το απόγευµα της Τρίτης και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη κατά το τριήµερο. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ