Μεγάλο ενδιαφέρον από επενδυτές για αξιοποίηση του Εναερίου

Στην αξιοποίηση του Εναέριου προχωρεί ο Δήμος Λεμεσού καθώς ξεκινούν οι διαδικασίες εκμετάλλευσης του τεμαχίου κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την  Πέμπτη (01/03/2018) στο Δημοτικό Μέγαρο.

 


Article featured image
Article featured image

Η εταιρεία Deloitte θα αναλάβει τη μελέτη της βιωσιμότητας του έργου και την ετοιμασία των όρων BOT.

Το σχεδιαζόμενο έργο αποτελεί μια πολύ σημαντική αναπτυξιακή πρωτοβουλία για το Δήμο Λεμεσού, η οποία με τον κατάλληλο στρατηγικό σχεδιασμό αναμένεται να εντάξει τη Λεμεσό σε μια νέα εποχή.

Πρόκειται για ένα τεμάχιο γης γύρω στα 10.000 τετραγωνικά μέτρα το οποίο αποτελεί ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι ακίνητης ιδιοκτησίας που διαθέτει ο Δήμος Λεμεσού και στο παρόν στάδιο χρησιμοποιείται  μόνο ως χώρος στάθμευσης. Ευρύτερος στόχος του Δήμου, είναι η εκμετάλλευση του τεμαχίου κατά τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετείται η δημοτική κτημοσύνη, μέσα από την εξασφάλιση εσόδων για το Δήμο, αλλά και η διατήρηση των υποδομών, που εξυπηρετούν τους πολίτες αλλά και της ιστορικότητας  του χώρου.

Πέραν τούτου, στα σχέδια του Δήμου είναι και η εμπορική και οικιστική ανάπτυξη της περιοχής Εναερίου χωρίς να αποκλείεται και η ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας. Παράλληλα αναμένεται να δημιουργηθεί και ένας υπόγειος χώρος στάθμευσης ενώ συζητείται και η δημιουργία μιας υπερυψωμένης πλατείας που θα ενώνεται με την παραλία.

Το ενδιαφέρον από τους επενδυτές για την αξιοποίηση του Εναέριου είναι τεράστιο ενώ η αξιοποίηση του έργου δίνει την ευχέρεια στο Δήμο να αναπτύξει σημαντικές οικονομικές δυνατότητες οι οποίες θα διατεθούν για τις πολιτιστικές και κοινωνικές ανάγκες του Δήμου Λεμεσού.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ