Το Σάββατο 10 Μαρτίου κάτι σημαντικό θα γίνει στην Πλατεία Φανερωμένης

Και πρέπει να είσαι εκεί γιατί σε αφορά.  

 


Article featured image
Article featured image

«Καλούμε όλες και όλους να συμμετέχουν στην εκστρατεία ONE BILLION RISING για να απαιτήσουμε να δοθεί ένα τέλος στην σεξουαλική βία ενάντια στις γυναίκες. Η φετινή εκδήλωση στηρίζει το κίνημα #MeToo που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2017 από γυναίκες της βιομηχανίας του Χόλυγουντ που αποφάσισαν να σπάσουν τη σιωπή τους για την σεξουαλική κακοποίηση που είχαν υποστεί».   

Ένα δισεκατομμύριο γυναίκες και άνδρες παγκοσμίως ξεσηκώνονται για να κλιμακωθεί η έκκληση για αντίσταση και επανάσταση προς τερματισμό της σεξουαλικής βίας κατά των γυναικών και κοριτσιών μέσω της αποφασιστικότητας και αλληλεγγύης, δημιουργώντας νέα συνείδηση, όπου η βία θα θεωρείται γεγονός αδιανόητο.

«Απαιτούμε δικαιοσύνη, ζητάμε αλλαγές!»

Πολύ πρόσφατα η Κύπρος έγινε το 28ο κράτος στο οποίο τέθηκε σε ισχύ η σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών. Συγχαίρουμε το κράτος  γι’ αυτό και ζητάμε να προχωρήσει ταχύτατα στην εφαρμογή της Σύμβασης, ρυθμίζοντας νομοθετικά όλα τα θέματα που αφορούν την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών και κοριτσιών. Ταυτόχρονα, ζητούμε δικαιοσύνη για τα θύματα και απαιτούμε την εφαρμογή αποτρεπτικών ποινών από τα κυπριακά δικαστήρια.

Το Κυπριακό Λόμπι Γυναικών (ΚΛΓ) μας καλεί να Αντισταθούμε, να Ενεργήσουμε και να Ξεσηκωθούμε μαζί τους το Σάββατο, στις 10 Μαρτίου, στην πλατεία Φανερωμένης στη Λευκωσία στις 12.00 για να σηματοδοτήσουμε το «One Billion Rising: Revolution- Solidarity 2018».

Φέτος, η εκδήλωση One Billion Rising τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και πραγματοποιείται με την επιχορήγηση του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ