Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

Η έκρυθμη κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, το πρόστιμο – μαμούθ ύψους 50 εκατομμυρίων που καλείται να πληρώσει η Κύπρος για τη διαχείριση των σκουπιδότοπών της και οι πτήσεις που επηρεάζονται λόγω της κατάστασης στη Συρία ήταν τα θέματα που ξεχώρισαν από τη σημερινή επικαιρότητα.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτές είναι οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018.



 

Η Βρετανία βγάζει στην Ανατολική Μεσόγειο υποβρύχια με βαλλιστικούς πυραύλους

Ακόμη ένα βήμα πιο κοντά σε πολεμική σύρραξη κάνει η Βρετανία, αφού σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, υποβρύχια που μεταφέρουν βαλλιστικούς πυραύλους πλέουν ανοιχτά από τις ακτές της Συρίας, έτοιμα να εξαπολύσουν πυραυλική επίθεση.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι Άγγλοι, η εντολή της πρωθυπουργού Τερέζας Μέι είναι να τεθούν σε άμεση ετοιμότητα, καθώς δεν αποκλείεται το πυραυλικό χτύπημα να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας, ή τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είναι έτοιμη να δώσει το πράσινο φως προκειμένου η Βρετανία να συμμετάσχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις ως απάντηση για την φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία, μετέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης το βρετανικό δίκτυο BBC.

 

 

Ακόμη ένα πρόστιμο μαμούθ στην Κύπρο για τα σκουπίδια

Image result for κύπρος σκουπίδια πρόστιμο

Ένα πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ ημερησίως θα κληθεί σύντομα να πληρώσει η Κύπρος, το οποίο θα μετρά από το 2013, όπου και η ΚΔ καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το μη κλείσιμο των χωματερών σε Βατί και Κοτσιάτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συνολικό ποσό που «χρωστά» η Κύπρος ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ.

 



 

Δεν επηρεάζεται το πτητικό πρόγραμμα στην Κύπρο

Image result for πύργος ελέγχου λάρνακα city

Παρά τις ανησυχίες και τις προειδοποιήσεις του Eurocontrol (Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας) προς τους αερομεταφορείς που πετούν στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου για πιθανά στρατιωτικά πλήγματα στη Συρία και παρότι το FIR Λευκωσίας παρουσιάζεται στην ανακοίνωση του Eurocontro, ωστόσο μεγάλες εταιρείες όπως η Ryanair, British Airways, Etihad Airways και Royal Jordanian ανέφεραν ότι οι πτήσεις τους εκτελούνται κανονικά, αλλά παρακολουθούν την κατάσταση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ