Μια πρώτη δόση από καλοκαίρι αυτό το σαββατοκύριακο

Ετοιμάστε αντηλιακό και μαγιό!

 


Article featured image
Article featured image

Πολύ θερμές για την εποχή αέριες μάζες άρχισαν να επηρεάζουν την περιοχή μας από σήμερα Παρασκευή, έως τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Σε αυτή την περίοδο, οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να είναι περίπου 4 έως 8 βαθμούς πιο πάνω από τις κανονικές για την εποχή και οι ελάχιστες 2 έως 5 βαθμούς πιο πάνω.

Οι μεγαλύτερες αποκλίσεις θερμοκρασίας αναμένονται στα ορεινά/ημιορεινά και στο εσωτερικό, σε σχέση με τις παράλιες περιοχές.

Αυτό το καλοκαιρινό σκηνικό οφείλεται στον αυλώνα χαμηλών πιέσεων στη δυτική Ευρώπη που επεκτείνεται στη βορειοδυτική Αφρική και εκτοπίζει τις θερμές αέριες μάζες προς την περιοχή μας.

Το θετικό είναι ότι δεν φαίνεται να ευνοείται σκόνη στην περιοχή μας μαζί με τις θερμές αέριες μάζες, όμως υπάρχει ένα μικρό ενδεχόμενο για κάποια πρόσκαιρα περάσματα αραιής σκόνης. Πιο δροσερός καιρός με την πιθανότητα τοπικών βροχών/καταιγίδων, αναμένεται από το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

 Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από το kitasweahter.com

Απόψε ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος. Τοπικά, κυρίως κατά τις αυγινές ώρες, αναμένεται να εμφανιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 13 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 12 έως 15 στα παράλια και στους 8 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Παρασκευή ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 1-3 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά σε θαλάσσιους 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 3 έως 5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από την κανονική για την εποχή και θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, 24 έως 26 στα παράλια και στους 18 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 14 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 13 έως 16 στα παράλια και στους 9 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός συνεχίζει ηλιόλουστος και πολύ θερμός για την εποχή. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 1-3 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά σε θαλάσσιους 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο και θα κυμαίνεται περίπου από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από την κανονική για την εποχή και θα ανέλθει γύρω στους 33-34 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 25 έως 28 στα παράλια και στους 20-21 βαθμούς στη Χιονίστρα. 

Η πρόγνωση του καιρού από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη. Οι

άνεµοι θα πνέουν το πρωί νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά µέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν µέχρι το µεσηµέρι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, γενικά µέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 29 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 25 στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 24 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 22 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα παραµείνει κυρίως αίθριος ενώ η αραιή σκόνη που θα παρατηρείται στην ατµόσφαιρα αναµένεται ότι σταδιακά θα αρχίσει να υποχωρεί. Τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται τοπικά να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση, κυρίως στα νοτιοανατολικά. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 2 µε 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, στους 14 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 12 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σαββατοκύριακο και τη ∆ευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Το Σάββατο, οποιαδήποτε αραιή σκόνη πιθανό να παρατηρείται στην ατµόσφαιρα αναµένεται να υποχωρήσει σύντοµα. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο το Σάββατο και µη αξιόλογη µεταβολή µέχρι τη Δευτέρα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ