Αυτά παθαίνει το σώμα σας αν δεν κάνετε σεξ για καιρό

Η έλλειψη και η αποχή δεν δημιουργεί μόνο νεύρα.

 


Article featured image
Article featured image

Αν σταματήσετε να κάνετε σεξ, είτε γιατί χωρίσατε, είτε γιατί έχετε πέσει σε περίοδο ανυδρίας, είτε απλά γιατί αποφασίσατε να απέχετε από το άθλημα για λίγο καιρό, τότε  να ξέρετε ότι το σώμα σας θα υποστεί κάποιες αλλαγές.

Για αρχή να πούμε πως όλα τα σώματα είναι διαφορετικά και δεν έχουμε όλοι την ίδια όρεξη για σεξ αλλά ούτε και τις ίδιες ανάγκες.

Αφού λοιπόν το ξεκαθαρίσαμε αυτό, διαβάστε μερικά από αυτά που θα συμβούν στο σώμα σας όταν το σεξ σταματήσει να συμβαίνει. Δυστυχώς, οι γυναίκες και εδώ είναι ριγμένες, αφού αυτές υπόκεινται τις χειρότερες αλλαγές.

 



Μπορεί να αισθάνεστε λύπη

Το σεξ έχει να κάνει με την ανθρώπινη σωματική επαφή και αν αυτή λείπει, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αισθάνεστε πεσμένοι ψυχολογικά.

«Η ειδική του σεξ, Σάρι Καπούρ, λέει, Όταν δυο άνθρωποι κάνουν σεξ, τότε έχουν άμεση σωματική επαφή και η σωματική επαφή είναι ο πρώτος τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι παρηγορούνται. Σκεφτείτε ένα μωρό που κλαίει και το παίρνει αγκαλιά η μαμά του».

 

Τα κολπικά τείχη των γυναικών, ίσως εξασθενήσουν

Αυτό ισχύει και για τις γυναίκες που είναι στην εμμηνόπαυση. Η μεγάλη αποχή από το σεξ αδυνατεί τα τείχη του κόλπου, πράγμα που σημαίνει ότι κατά αργότερα η διείσδυση μπορεί να είναι μια αρκετή επώδυνη εμπειρία.

 

Ο κόλπος δεν λιπαίνεται επαρκώς

Η μείωση στα επίπεδα των οιστρογόνων, μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στον κόλπο.

 

Πόνοι περιόδου

Αν κάνετε σεξ κατά την διάρκεια της περιόδου, τότε θα αντιμετωπίζετε λιγότερες κράμπες και πόνο. Λιγότερο σεξ, περισσότερες κράμπες.

 

Μπορεί να αυξηθούν τα επίπεδα το στρες

Σύμφωνα με το εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας, το σεξ βοηθά πολύ στην μείωση των επιπέδων του στρες.


Popaganda

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ