8 πράγματα που πρέπει να αποκτήσει ένας άνδρας μετά τα 30

Πλέον, είναι θέμα ποιότητας.

 


Article featured image
Article featured image

Όσοι μπήκατε πρόσφατα στα πρώτα -άντα, είναι πολύ πιθανόν να μην έχετε ξεπεράσει ακόμη το σοκ της επόμενης φάσης, αυτήν της πραγματικής ενηλικίωσης ενός αγοριού που γίνεται άντρας. Γιατί, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, εμείς οι άντρες πριν τα 30 νιώθουμε ακόμη λίγο έφηβοι -ενίοτε μάλιστα συμπεριφερόμαστε ως τέτοιοι.

Ωστόσο, μπαίνοντας στην 4η δεκαετία της ζωής μας, μια ηλικία ορόσημο για τους περισσότερους, πολλά είναι αυτά που αλλάζουν -κυρίως προς το καλύτερο- όσο και αν στην αρχή αρνούμαστε να το (παρα)δεχτούμε.

Και όταν αναφερόμαστε σε αλλαγές δεν εννοούμε φυσικά αυτές της εξωτερικής εμφάνισης αλλά τις άλλες, τις πιο ουσιαστικές, που σε μετατρέπουν από ένα αγόρι χωρίς στιλ σ’ έναν άντρα με γούστο και άποψη ο οποίος φτιάχνει προσεκτικά την εικόνα και τη συμπεριφορά του.

Τι είναι αυτό όμως που καθορίζει και διαφοροποιεί τον κάθε άντρα που αφήνει πίσω του τη δεκαετία των 20 και μπαίνει φορτσάτος στα 30+;

Σίγουρα, δεν είναι ένα και δύο πράγματα και σίγουρα για τον καθένα από εμάς αυτά που μας χαρακτηρίζουν και μας διαφοροποιούν μπορεί να απέχουν παρασάγγας. Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένα πράγματα που αναμφίβολα μας προσδίδουν στιλ και κύρος και μας κάνουν να ξεχωρίζουμε για το δυναμισμό και τις επιλογές μας.

 

 

Στη ντουλάπα

#1: Ένα καλοραμμένο κουστούμι [με όλα τα συναφή]

Όσο μποέμ, χίπστερ ή ροκ κι να είσαι, μετά τα 30 επιβάλλεται να έχεις στη ντουλάπα σου τουλάχιστον ένα καλό κοστούμι, που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο σε κάθε επίσημη περίσταση, επαγγελματική ή έστω κοινωνική (υποχρέωση).

Keep it simple και προτίμησε ένα απλό sur mesure κοστούμι σε κλασική γραμμή, με δίκουμπο, μονόπετο σακάκι, φτιαγμένο από «cool wool», ένα είδος μαλλιού που διαθέτει τη μαγική σχεδόν ιδιότητα να διατηρεί αυτόν που το φορά ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι. Εννοείται πως χρωματικά πρέπει να κινηθείς σε μονοχρωμία και δη σε τόνους του γκρι, μαύρου και μπλε, χρώματα διαχρονικά.

Για να δώσεις μια πιο επίσημη νότα, εάν χρειάζεται, μπορείς να προσθέσεις ασημένια ή χρυσά μανικετόκουμπα και στη τσέπη μία ποσέτ (μαντήλι) από μετάξι, λίγο πιο funky για να σπάει τη μονοτονία.

 

 

#2: Το ρολόι

Ο χρόνος είναι χρήμα γι’ αυτό και δεν πρέπει να αφήνεις τίποτα στην τύχη του. Εξ ου και το ρολόι χειρός που θα επιλέξεις, όχι μόνο πρέπει να ταιριάζει και να αναδεικνύει άψογα τον καρπό σου, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να είναι χρηστικό και κυρίως να εξυπηρετεί τις ανάγκες σου στο έπακρον.

Επένδυσε σε μία αξία κλασική με ασημένιο μπρασελέ και χρονογράφο και πρόσεξε το κατράν να διαθέτει ένδειξη με ημερομηνία.

 

 

Στο μίνι μπαρ

#3: Ένα καλό Premium Single Malt whisky

Το whisky είναι για τα αγόρια. Ένα καλό premium single malt whisky, όμως, αναμφίβολα είναι για τους άντρες. Κι αφού μιλάμε για single malt, αναπόφευκτα δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο «single malt που τα ξεκίνησε όλα» και έθεσε τα θεμέλια για να δημιουργηθεί η κατηγορία των single malt whiskies, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα. Ο λόγος φυσικά για The Glenlivet το οποίο αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και καθόρισε το ύφος μιας ολόκληρης περιοχής, του Speyside. Είναι το single malt που όλα τα άλλα single malts σέβονται και αναγνωρίζουν. Σήμερα, μάλιστα, το The Glenlivet είναι το No1 single malt whisky σε κατανάλωση στις ΗΠΑ και το No2 στον κόσμο.

Γλυκό και φρουτώδες, αναδεικνύει μέσα από την άψογη και πολύπλοκη γεύση του όλα τα αρώματα των αμερικάνικων δρύινων βαρελιών στα οποία ωριμάζει αργά. Παράγεται στη Σκωτία από τις αρχές του 1800, και για το blend του χρησιμοποιείται μεταλλικό νερό από την πηγή Josie Well. Σήμερα, η γκάμα του The Glenlivet διαθέτει 8 διαφορετικά premium single malt whisky με τη σειρά Prestige Range να περιλαμβάνει whisky 18, 21 και 25 ετών.

Και αν χρειάζεσαι περισσότερους λόγους για να πεισθείς ότι αυτό το single malt δεν πρέπει να λείπει από την κάβα σου, θα τους βρεις όλους μαζεμένους ΕΔΩ (θα γίνει δεύτερο άρθρο μέσα στο site με όλες τις πληροφορίες που είναι στο PDF και τις φωτογραφίες που θα μας στείλετε).

 

+++Plus: Σε αυτή τη φάση της ζωής σου -ναι τα 30 εννοούμε-, γνωρίζεις πολύ καλά ότι ακόμη και η πιο μικρή λεπτομέρεια έχει σημασία. Αν λοιπόν επιλέξεις να εμπλουτίσεις την κάβα σου με ένα καλό whisky δεν μπορείς να μην έχεις και το ανάλογο ποτήρι για να το σερβίρεις.

Για παράδειγμα ένα premium single malt whisky αναδεικνύεται άψογα σε ένα ποτήρι της σειράς Glencairn, η οποία δημιούργησε ειδικά για αυτό τον τύπο whisky το συγκεκριμένο design.

Extra Tip: Γέμισε το 1/3 του ποτηριού με ένα premium The Glenlivet single malt whisky και ρίξε μέσα 2-3 σταγόνες νερό σε θερμοκρασία δωματίου για να απελευθερωθούν τα αρώματα.

 

 

Στο σαλόνι

#4: Η πολυθρόνα - statement



Η διάσημη Eames Chair και Ottoman - Charles and Ray Eames - 1956

Καλοί οι άνετοι και οι cosy καναπέδες, ωστόσο ένας άντρας με στιλ οφείλει να έχει στο σαλόνι του και ένα έπιπλο το οποίο θα είναι κάτι σαν προέκταση του χαρακτήρα του. Μια vintage δερμάτινη πολυθρόνα με μεταλλική ή ξύλινη βάση σε ίσια αυστηρή γραμμή, είναι μάλλον το statement που έψαχνες για να βοηθήσεις το living room σου να αναδειχθεί.

 

 

#5: Το έργο τέχνης (πίνακας)



Πίνακας του Γιώργου Αχιλλέως

Δύο είναι τα τινά. Είτε οι τοίχοι του σαλονιού σου είναι άδειοι -πράγμα πολύ κακό και αντιαισθητικό- είτε έχεις κρεμάσει απάνω τους κάποιο ασπρόμαυρο πόστερ μιας μεγάλης πόλης, πράγμα ακόμη χειρότερο.

Ξεκρέμασε γρήγορα ό,τι παλιό βαραίνει τους τοίχους σου και αντικατέστησέ το με ένα πραγματικό έργο τέχνης, κατά προτίμηση αυθεντικό ή εναλλακτικά μπορείς να αγοράσεις και ένα αντίτυπο το οποίο επίσης περιέχει την υπογραφή του καλλιτέχνη.

Η κυπριακή εικαστική σκηνή διαθέτει μερικούς εξαίρετους ζωγράφους όπως ο Κίκος Λανίτης, ο Γιώργος Αχιλλέως, ο Νικόλας Αντωνίου, ο Χρίστος Μίχλης, ο Ανδρέας Μ. Γεωργίου κ.α. Ψάχνοντας τη δουλειά τους εύκολα θα καταλάβεις πόσο μπορεί να αποκτήσει ζωή ένας λευκός τοίχος στο σπίτι σου.

 

 

#6: Coffee Table Book



Εκδόσεις Taschen

Μπορεί να μην είναι αναγκαίο, αλλά σίγουρα είναι απαραίτητο στοιχείο για να δώσει στο coffee table αλλά και στο χώρο σου γενικότερα ένα πιο «βαρύ» prestige. Μέσα από την αμερικανική ιστοσελίδα ranker.com (https://www.ranker.com/list/20-greatest-coffee-table-books-of-all-time/superphotog), η οποία δημοσιεύει τη λίστα με τα 20 πιο σπουδαία coffee table books όλων των εποχών, ξεχωρίσαμε το «National Geographic: The Photograph», το «Portraits by Steve McCurry», το «Tusla by Larry Clark και το «SuicideGirls: Beauty Redefined». Εννοείται πως και όλες οι εκδόσεις της Taschen (www.taschen.com) προτείνονται ανεπιφύλακτα.

 

 

#7: Το πίκαπ

Μόδα είναι και επιστρέφει. Και η συγκεκριμένη όχι μόνο επέστρεψε δυναμικά, αλλά από πολλούς έχει λατρευτεί. Βρες μια περίοπτη θέση στο σαλόνι σου και στήσε εκεί το πικαπ μαζί με τη συλλογή από δίσκους βινυλίου που θα φτιάξεις σταδιακά. Όχι μόνο θα δημιουργήσεις μια υπέροχη και cosy γωνιά στο σπίτι, αλλά θα έχεις και ένα υπέροχο μουσικό background για τις πιο ιδιαίτερες στιγμές.

Στην αγορά, αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί μία μεγάλη γκάμα με πικαπ για όλα τα βαλάντια. Ένα καλό πικαπ με usb, υποδοχή για ηχεία και μετατροπέα mp4 κυμαίνεται μεταξύ 150 με 170 ευρώ. Τώρα αν αναρωτιέσαι πού θα βρεις δίσκους βινυλίων, μπορείς να παρακολουθείς τακτικά τη CITY για ενημερώνεσαι για τα παζαράκια βινυλίου που γίνονται σε όλες τις πόλεις.

 

 

Στην κουζίνα

#8: Καφετέρια

Αν ένα καλό premium single malt whisky όπως το The Glenlivet μπορεί να κλείσει τέλεια μια έντονη και πιεστική ημέρα, τότε σίγουρα ένας μυρωδάτος, φρεσκοψημένος καφές αποτελεί το καλύτερο ξεκίνημα. Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα καλό χαρμάνι καφέ, κατά προτίμηση ποικιλίας Colombia, Brazil ή Kenya -αρωματικοί και δυνατοί- και φυσικά μια καλή καφετιέρα η οποία θα κάνει όλη τη δουλειά για εσένα.

Μια design και χρηστική επιλογή μπορεί να είναι μια καφετιέρα που λειτουργεί με κάψουλες ή –για τους πιο μερακλήδες- μια καφετέρια που χρησιμοποιεί αλεσμένο καφέ.

 

***Plus

Αν επιλέξεις καφετιέρα η οποία ψήνει αλεσμένο καφέ, τότε καλό θα είναι να έχεις στο σπίτι και ένα χειροκίνητο μύλο, κάτι που σημαίνει πως θα έχεις πάντα φρεσκοαλεσμένο καφέ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ