Το εντυπωσιακό φινάλε του 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες πλησιάζει

Το Σάββατο 28 Aπριλίου ολοκληρώνεται στο Θέατρο Ριάλτο το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες, το μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ ταινιών μυθοπλασίας της χώρας μας, με τις τελευταίες του προβολές και την τελετή βράβευσης.

 


Article featured image
Article featured image

Με διεθνείς βραβευμένες ταινίες καθιερωμένων αλλά και πρωτοεμφανιζόμενων σκηνοθετών, masterclasses και εργαστήρια από διεθνείς προσωπικότητες, αφιερώματα και παιδικό τμήμα, το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος 2018 αποτέλεσε για ακόμη μια χρονιά τον κινηματογραφικό πυρήνα της Κύπρου.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ κλείνει για φέτος με την κυπριακή μεγάλου μήκους ταινία της Αλίκης Danezi-Knutsen, Chinatown: The Three Shelters (Τα Τρία Καταφύγια), στις 28 Aπριλίου, στις 7 μ.μ., στο Θέατρο Ριάλτο.

Σύνοψη: Η Κλειώ, από πατέρα Κινέζο και Κύπρια μητέρα, έχει μεγαλώσει με αγάπη και φως σε ένα μικρό χωριό στους λόφους της Κύπρου. Τη μέρα που κλείνει τα 18 της χρόνια, μαθαίνει ότι ο πατέρας της δεν έχει πεθάνει από φυσικά αίτια, αλλά έχει δολοφονηθεί από την κινεζική μαφία.

Στην τελετή βράβευσης που θα ακολουθήσει, η πενταμελής Κριτική Επιτροπή θα βραβεύσει τις ταινίες που διακρίθηκαν στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα Glocal Images του Φεστιβάλ. Θα απονεμηθεί επίσης το Βραβείο Κοινού στην πιο δημοφιλή ταινία του φετινού φεστιβάλ όπως την ψηφίζουν οι θεατές κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ, ενώ φοιτητική κριτική επιτροπή από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας θα ανακοινώσει την καλύτερη ταινία του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος όπως έχει αποφασιστεί από τα μέλη της επιτροπής.

 Παράλληλα, για το Διαγωνιστικό Τμήμα Κυπριακών Ταινιών, η κριτική επιτροπή θα απονείμει το Βραβείο Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας και Καλύτερου Κύπριου Σκηνοθέτη.

Στη διάρκεια της τελετής, θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους που δημιούργησαν τα παιδιά που συμμετείχαν στα κινηματογραφικά εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του τμήματος “Κινηματογραφικές Μέρες για Παιδιά και Νέους”, υπό την καθοδήγηση επαγγελματιών του κινηματογράφου.

Η βραδιά θα κλείσει με τη μουσική των DJ Felizol & The Boy στην Πλατεία Ηρώων, έξω από το Θέατρο Ριάλτο. To duo αποτελείται από τους σκηνοθέτες/μουσικούς Γιάννη Βεσλεμέ & Αλέξανδρο Βούλγαρη, ένα άκρως δημιουργικό μουσικό σχήμα ηλεκτρονικής μουσικής, βασιζόμενο σε μεγάλο βαθμό σε διάφορες υπόγειες μουσικές διαδρομές της δεκαετίας του 1980.

Στον Κινηματογράφο Ζήνα Πάλας οι προβολές θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή, 27 Απριλίου, όπου θα ακολουθήσουν οι ‘Surreal is Real’ a tryfonic-XRC audiovisual collaboration. Μουσική από τους Aristodemos & Eugene Skull.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.cyprusfilmdays.com  και  στη σελίδα του Φεστιβάλ στο Facebook.

 Επιπρόσθετες Πληροφορίες:

Υπότιτλοι: Όλες οι ταινίες θα προβάλλονται στους πρωτότυπους διαλόγους με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.Είσοδος: Εκτός από ειδικό το Πρόγραμμα ταινιών για παιδιά και νέους, οι ταινίες είναι κατάλληλες για άτομα άνω των 18 ετών.

•  €6 Εισιτήριο Ημέρας

• €25 Κάρτα Φεστιβάλ (για όλες τις προβολές του Φεστιβάλ)

• Δωρεάν για φοιτητές με την παρουσίαση της φοιτητικής κάρτας

• Δωρεάν για μαθητές στις ταινίες για παιδιά και νέους

• Δωρεάν για κατόχους κάρτας ΑμεΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ