Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

Οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Τρίτη, 03 Απριλίου 2018.

 


Article featured image
Article featured image

Μία υπόθεση ιατρικής αμέλειας που πάει πίσω στο 2002 και επανέρχεται στο προσκήνιο, έπειτα από τη λήξη της πολυετούς δίκης, απασχολεί σήμερα την τοπική επικαιρότητα, ενώ από το εξωτερικό διαβάζουμε ότι για πρώτη φορά, έπειτα από χρόνια, το Λονδίνο μετρά περισσότερες ανθρωποκτονίες από ότι η Νέα Υόρκη. Τέλος, στις ΗΠΑ χάκερς υπέκλεψαν τα δεδομένα από 5 εκατ. πιστωτικές κάρτες.

 



Η λάθος ιατρική διάγνωση για όγκο στον προστάτη, οι επεμβάσεις και η απόφαση δικαστηρίου 14 χρόνια μετά 

Μια υπόθεση λάθος ιατρικής διάγνωσης που πάει πίσω στο 2002, είδε ξανά το φως της δημοσιότητας έπειτα από την απόφαση δικαστηρίου που λήφθηκε στις 30 Μαρτίου 2018.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Sigmalive, ο ασθενής έπειτα από τη λάθος διάγνωση του γιατρού του, ότι έπασχε από όγκο στον προστάτη, υποβλήθηκε σε επέμβαση διουρηθρικής προστατεκτομής. Μια διάγνωση σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου ήταν λανθασμένη. Ο γιατρός, σύμφωνα με την απόφαση, παρέλειψε να προβεί σε δέουσες κι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις κι απέτυχε να διαγνώσει ορθά την κατάσταση.

Για να διαβάσετε το εκτενές ρεπορτάζ πατήστε ΕΔΩ.

 

 



Για πρώτη φορά, περισσότερες οι ανθρωποκτονίες στο Λονδίνο από ό,τι στη Νέα Υόρκη

Image result for more murders in london than new york

Δεν το λες καλή πρωτιά, αφού η βρετανική πρωτεύουσα μετράει πλέον περισσότερες ανθρωποκτονίες για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο απ’ ότι η Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday Times δεκαπέντε άνθρωποι δολοφονήθηκαν στο Λονδίνο τον Φεβρουάριο, έναντι 14 στη Νέα Υόρκη -οι δύο μεγαλουπόλεις έχουν πληθυσμό παρόμοιου μεγέθους- κατά τα στοιχεία της αστυνομίας. Τον Μάρτιο, διαπράχθηκαν 22 φόνοι στο Λονδίνο, ένας περισσότερος σε σύγκριση με τη Νέα Υόρκη. Ομως αν συγκριθούν οι δύο πόλεις από την αρχή της χρονιάς, είναι η Νέα Υόρκη αυτή όπου έχουν διαπραχθεί οι περισσότερες ανθρωποκτονίες.

 

 



Χάκερς στις ΗΠΑ, υπέκλεψαν δεδομένα από 5 εκατ. πιστωτικές κάρτες

Image result for Hudson's Bay Bay Co

Γερή μπάζα για χάκερς στις ΗΠΑ, αφού κατάφεραν να κλέψουν δεδομένα 5 εκατομμυρίων πιστωτικών και χρεωστικών καρτών από πελάτες αμερικανικών καταστημάτων και τα έβγαλαν προς πώληση. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, πρόκειται για έργο της αυτοαποκαλούμενης ομάδας JokerStash, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε ότι υπέκλεψε προσωπικά δεδομένα και διέθεσε προς πώληση περί τα 125.000 αρχεία. Τα καταστήματα ανήκουν στην καναδική εταιρεία Hudson's Bay Bay Co.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ