Επειδή σήμερα παίζει εκδρομή μάθε (αναλυτικά) τι καιρό θα κάνει σε όλη την Κύπρο

Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές και καταιγίδες και ποια σημεία του νησιού δεν θα επηρεαστούν.

 


Article featured image
Article featured image

Αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και σχετικά χαμηλές πιέσεις στη επιφάνεια θα επηρεάζουν την περιοχή μας για τις επόμενες 2-3 μέρες, σύμφωνα με το δελτίο του kitasweather.com.

Σε αυτό το διάστημα αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες όπου στο σύνολό τους θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος του νησιού. Ο κύριος όγκος των βροχών αναμένεται σήμερα Δευτέρα, όπου αναμένεται να επηρεαστεί το μεγάλο μέρος του νησιού.Τοπικά οι βροχές/καταιγίδες αναμένεται να έχουν διάρκεια, ένταση και πιθανό χαλάζι.

Στην κεντρική εικόνα σας παρουσιάζουμε τις πιθανότητες βροχές/καταιγίδες ανά περιοχή, ώστε να είναι πιο κατανοητό ποιες περιοχές συγκεντρώνουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες για βροχή αλλά και τις ποσότητες που αναμένουμε. Οι πιθανότητες βροχής κυμαίνονται από 40-100%, με τις πιο αυξημένες στη περιοχή του Τροόδους.

Χθες Κυριακή του Πάσχα εκδηλώθηκαν τοπικές καταιγίδες κατά τις απογευματινές ώρες όπως βλέπετε στη πιο κάτω εικόνα του ραντάρ. Οι καταιγίδες ήταν έντονες και συνοδεύονταν από χαλάζι. Οι καταιγίδες εκδηλώθηκαν μέσα στις περιοχές τις οποίες παρουσίαζαν αυξημένη πιθανότητα βάση του χάρτη που σας παρουσιάσαμε και μπορείτε να δείτε εδώ.





Αναλυτική πρόγνωση από το kitasweather

Σήμερα Δευτέρα του Πάσχα, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως για το δυτικό μισό του νησιού. Σταδιακά τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν και σε άλλες περιοχές του νησιού. Οι καταιγίδες θα είναι τοπικά έντονες με χαλάζι. Η θερμοκρασία σημειώνει περαιτέρω πτώση και θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο κάτω από την κανονική για την εποχή και θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, 20 έως 22 στα παράλια και στους 6 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος αλλά παροδικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως σε παράλιες περιοχές, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 9 έως 12 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου αναμένεται να σχηματιστεί ασθενής παγετός στις υπήνεμες περιοχές.

Την Τρίτη, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά , εσωτερικό και νότια-νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού. Από αργά το απόγευμα, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο σε σχέση με τη Δευτέρα.

Την Τετάρτη ίσως παρατηρηθούν ακόμα λίγες τοπικές βροχές τις πρώτες απογευματινές ώρες στα ορεινά/ημιορεινά. Μικρή, περαιτέρω άνοδος θερμοκρασίας.

Από την Πέμπτη μέχρι το Σαββατοκύριακο αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακά αισθητή άνοδο.

 

Αναλυτική πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου 

Σήµερα, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, αρχικά κυρίως στα δυτικά και τα ορεινά και αργότερα και σε άλλες περιοχές. Σε καταιγίδα δυνατό να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και αργότερα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί της ίδιας έντασης, αλλά τοπικά στα νότια ή και σε καταιγίδα, ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 12 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε, παροδικά αυξηµένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν στα παράλια µεµονωµένες βροχές.

Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγµένη, για να καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 9 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά και το απόγευµα αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα δυνατό να πέσει χαλάζι. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.

Την Τετάρτη και την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο την Τετάρτη και µη αξιόλογη µεταβολή την Πέµπτη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ