Έρχονται έντονες βροχές με καταιγίδες κα χαλάζι [σήμερα Παρασκευή]

Αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και σχετικά χαμηλές πιέσεις στη επιφάνεια, θα επηρεάζουν την περιοχή μας από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα.

 


Article featured image
Article featured image

Σε αυτό το διάστημα αναμένεται άστατος καιρός με τοπικού χαρακτήρα βροχές και καταιγίδες, κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπως αναφέρει το kitasweather.com.

Στο σύνολο των ημερών ο κύριος όγκος των βροχών αναμένεται στα ορεινά/ημιορεινά της επαρχίας Λεμεσού-Λάρνακας και σε νότια-νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού. Κάποιες μέρες αναμένεται να επηρεαστούν πιο τοπικά και άλλες περιοχές.

Για σήμερα Παρασκευή παρουσιάζεται χάρτης με τις πιθανότητες που έχει η κάθε περιοχή, αλλά και πιθανές μέγιστες τιμές που μπορεί να καταγραφούν.

Οι καταιγίδες θα είναι τοπικά έντονες με κυρίως μικρού διαμετρήματος χαλάζι, αλλά τοπικά ίσως είναι πυκνό. Στις περιοχές που θα εκδηλώνονται οι καταιγίδες, ίσως δημιουργηθούν μεμονωμένα προβλήματα, κυρίως στο οδικό δίκτυο, από συσσώρευση μεγάλων όγκων νερού στο οδόστρωμα και κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών. Συστήνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές που εκδηλώνονται καταιγίδες. Συνιστάται προσοχή σε περιοχές όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο), τονίζει το kitasweather.com.

 

 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από το kitasweather.com 

Σήμερα Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά, στις πλείστες περιοχές, κυρίως αίθριος. Σύντομα, όμως, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά, κυρίως της επαρχίας Λεμεσού-Λάρνακας, αλλά και τοπικά σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι βροχές/καταιγίδες θα έχουν ανατολική-νοτιοανατολική κίνηση και αναμένεται να επηρεάσουν τοπικά και νότια και ανατολικά τμήματα του νησιού, αργότερα το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, αρχικά ασθενείς 2-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν στα 3-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ στα νότια παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 27 έως 28 στα παράλια και στους 18 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα καταστεί σταδιακά στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος. Στο δυτικό 1/3 του νησιού, παροδικά αυξημένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες, κυρίως μετά τα μεσάνυχτα. Στις υπόλοιπες περιοχές η πιθανότητα είναι πολύ μικρή. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, 16 έως 17 στα παράλια και 7 στη Χιονίστρα.

Αύριο Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και δεν αποκλείονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα στο δυτικό 1/3 του νησιού και βορειοανατολικό άκρο (Ριζοκάρπασο). Σύντομα ο καιρός σημειώνει πρόσκαιρη βελτίωση αλλά σύντομα, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά, κυρίως της επαρχίας Λεμεσού-Λάρνακας, αλλά και τοπικά σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι βροχές/καταιγίδες θα έχουν ανατολική-νοτιοανατολική κίνηση και αναμένεται να επηρεάσουν τοπικά και νότια αλλά και ανατολικά τμήματα του νησιού, αργότερα το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, αρχικά ασθενείς 2-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν στα 3-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ στα νότια παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 29 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 25 έως 26 στα παράλια και στους 13 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή δεν αναμένεται ουσιαστική αλλαγή στο καιρικό σκηνικό σε σχέση με το Σάββατο.

 

Η αναλυτική πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου

Χαµηλή πίεση και αστάθεια επηρεάζουν την περιοχή. Στην ατµόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται κατά διαστήµατα αραιή σκόνη, µέχρι αύριο το µεσηµέρι. Το απόγευµα, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, στα ορεινά, το εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια. Σε καταιγίδα αναµένεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι και τοπικά στα παράλια ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Τοπικά, στα νοτιοδυτικά ή σε καταιγίδα, θα πνέουν µέχρι πολύ ισχυροί, 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη, στα ανατολικά, αλλά µέχρι ταραγµένη στα υπόλοιπα παράλια. Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, αλλά στα δυτικά και τα βόρεια θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, που πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και στα προσήνεµα δυτικά και νότια µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και στα προσήνεµα δυτικά µέχρι ταραγµένη, αλλά στα ανατολικά θα καταστεί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 8 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Αύριο ο καιρός θα είναι το πρωί κυρίως αίθριος, αλλά στα δυτικά και τα βόρεια θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Νεφώσεις, όµως, που θα αναπτύσσονται το µεσηµέρι και το απόγευµα αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, στα ορεινά, το εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια. Σε καταιγίδα αναµένεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, το πρωί ασθενείς και τοπικά µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, για να καταστούν το απόγευµα µέτριοι και τοπικά στα νότια και τα δυτικά µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ. Παροδικά, στα νότια ή σε καταιγίδα, θα πνέουν µέχρι πολύ ισχυροί, 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη, στα ανατολικά, αλλά µέχρι ταραγµένη στα υπόλοιπα παράλια.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 28 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 26 στα υπόλοιπα παράλια και στους 18 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι το πρωί κυρίως αίθριος, αλλά στα δυτικά και τα βόρεια θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Νεφώσεις, όµως, που θα αναπτύσσονται το µεσηµέρι και το απόγευµα, αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, στα ορεινά, το εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή. Τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται νωρίς το απόγευµα αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, στα ορεινά ή και στο εσωτερικό. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή. Την Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, αλλά από νωρίς το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ