Ο «Αποχαιρετισμός» του Γιάννη Ρίτσου για τον Γρηγόρη Αυξεντίου στην Κύπρο

Το εμβληματικό ποιητικό έργο του Γιάννη Ρίτσου «Αποχαιρετισμός» παρουσιάζεται επί σκηνής, αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα του ηρωισμού και της θυσίας του Γρηγόρη Αυξεντίου.

 


Article featured image
Article featured image

Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό μονόπρακτο με ανθρώπινο, πατριωτικό και όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρο λόγο που συμβάλλει δημιουργικά στην εθνική ανάταση του Ελληνισμού, ειδικότερα της νέας γενιάς.

Αφορά την αφήγηση της σύγχρονης Ιστορίας του τόπου μας. Το έργο αποτελεί κατάθεση ψυχής από επαγγελματίες του καλλιτεχνικού χώρου, ορμώμενοι από το δυναμισμό που εμπερικλείουν οι στίχοι του ποιητή της Ρωμιοσύνης και από την αιώνια ολόφωτη μορφή του Σταυραετού του Μαχαιρά.       

Η πρεμιέρα του έργου «Αποχαιρετισμός» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 . Θα ακολουθήσουν πολλές ακόμα παραστάσεις σε σχολεία, στρατόπεδα, μικρές και μεγάλες κοινότητες της Κύπρου.

Όλες οι παραστάσεις θα είναι εντελώς δωρεάν με χορηγίες απο τον οργανισμό Hellenic American Leadership Council  και τον Έλληνα Κύπριο ομογενή της Αμερικής κύριο Νίκο Μούγιαρη.   

     



Με την εκπληκτική ερμηνεία του Κωνσταντίνου Αλκιβιάδη στο ρόλο του Γρηγόρη Αυξεντίου και την καλοδουλεμένη σκηνοθεσία του Μαρίνου Ανωγυριάτη, το έργο καθηλώνει τους θεατές, μεταφέροντας διαχρονικά μηνύματα για τις μεγάλες αξίες της ζωής, της αυταπάρνησης και της πατρίδας. 

Οι υπόλοιποι συντελεστές είναι οι: Λάκης Γενεθλής (σκηνικά/ κουστούμια), Ελεάννα Ζεγκίνογλου (μουσική) και Βέρα Παπασταύρου (βίντεο).

Τη Διεύθυνση Παραγωγής ανέλαβε ο γνωστός συμπατριώτης μας ποιητής - στιχουργός Πόλυς Κυριάκου. 





Χορηγοί επικοινωνίας: Εφημερίδα H Σημερινή της Κυριακής,  Ράδιο Πρώτο

Για πληροφορίες: Πόλυς Κυριάκου Tηλ: 99693750

Email: thegreekmusic@yahoo.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ