40 εικόνες και βίντεο από τις αιματηρές συγκρούσεις στη Γάζα

Προσοχή: Εικόνες που πρέπει να ενοχλήσουν.

 


Ένας νέος κύκλος αίματος ξεκίνησε, σ’ ένα κύκλο που στην ουσία δεν σταμάτησε ποτέ. Από χθες, αργά το απόγευμα, φωτογραφίες και βίντεο από τις αιματηρές επιθέσεις στη Γάζα, έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο, δείχνοντας τη φρίκη του πολέμου σε όλη της την έκταση, ξανά.

Η «αφορμή» ήταν τα εγκαίνια της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ ύστερα από την πρόσφατη απόφαση του Ντόναλτ Τράμπ για μεταφορά της εκεί.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, Παλαιστίνιοι διαδηλωτές βρέθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας για να διαμαρτυρηθούν με τους Ισραηλινούς να καταπνίγουν στο αίμα τη διαδήλωση σκοτώνοντας 57 άτομα και τραυματίζοντας 2700 άτομα, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.

Οι εικόνες με την Ιβάνκα Τραμπ να χειροκροτά στην τελετή για τη μεταφορά της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, προκαλούν αίσθηση καθώς την ίδια ώρα, δεκάδες Παλαιστίνιοι έπεφταν νεκροί στην πιο αιματηρή μέρα της πρόσφατης ιστορίας της Γάζας.

 Η παλαιστινιακή κυβέρνηση κατηγορεί το Ισραήλ ότι διέπραξε μια τρομερή σφαγή στη Γάζα, ενώ ανακοινώθηκε τριήμερο πένθος στα παλαιστινιακά εδάφη και την κήρυξη γενικής απεργίας σήμερα Τρίτη, την ημέρα που οι Παλαιστίνιοι θρηνούν για τη «Νάκμπα» (Καταστροφή), όταν εκατοντάδες χιλιάδες απ' αυτούς εκδιώχθηκαν το 1948 από τα σπίτια τους.


 Πηγές: Associated Press, Getty Images, Twitter


Σχετικα

Κάποιοι έστησαν σκηνικό σφαγής ζώων στη Λήδρας [και στα ηχεία έπαιζαν κραυγές]

Η στιγμή που αθλήτρια καταρρέει μόλις περνά τη γραμμή του τερματισμού

Κάπως έτσι είναι τα πράγματα «μετά το σινεμά» στην Κύπρο

Ο ξυπόλυτος μαραθωνοδρόμος της Λεμεσού με την μακεδονική πανοπλία και την ελληνική σημαία

Σήμερα θυμόμαστε τα θύματα δουλεμπορίου

Βίντεο από τη χιονόπτωση στο Τρόοδος που ξεκίνησε πριν από λίγο