Κι αν η νύφη στον πριγκιπικό γάμο ήταν Κυπραία;

Είναι γνωστό ότι κάθε Κυπριοπούλα που σέβεται τον εαυτό της ονειρεύεται μια μέρα «να τα παρατήσει όλα και να γίνει πριγκίπισσα»! 

 


Article featured image
Article featured image

Γράφει ο Δημήτρης Τοκαρής

 

Το πρόβλημα είναι πως στην Κύπρο δεν έχουμε βασιλεία, και ο μόνος Πρίγκηπας του νησιού, ο Νικόλας Παπαδόπουλος, είναι παντρεμένος.

Τι θα γινόταν όμως, αν ο πρίγκηπας του βρετανικού θρόνου, Χάρι, γνώριζε σε κάποιο βρετανικό πανεπιστήμιο μια Κύπρια κορούδα και μαγευόταν από τα κάλλη της; Τι θα γινόταν αν, ο πρίγκηπας, έχοντας εξασφαλίσει τη συγκατάθεση της βασίλισσας γιαγιάς, γονάτιζε μπροστά σε μια Άντρη Τάκκου, έβγαζε το δακτυλίδι, κι αυτή με πηλογρησμένη τη μάσκαρα, από τα δάκρυα χαράς, του έλεγε «Yes I do?».

 

Image result for prince harry meghan markle



Θα ακολουθούσε τηλεφώνημα στην Κύπρια μάνα με πιο πιθανό τον παρακάτω διάλογο:

–Μάμμα εν σου είπα πριν ότι είχα σχέση με Εγγλέζο για να μεν νομίζεις ότι είμαι καμιά τσούλα, αλλά σήμερα εζήτησεν μου να τον παντρευτώ! Σου στέλνω και μια φωτογραφία μου με το Χάρι.

–Κόρη μου μα που τον ήβρες τούτον τον άχαρον τον καστρήσιην;

–Μάμμα εν ο πρίγκιπας της Αγγλίας! –Χάρηνέ μου τον Χάρη μας, μα τι λεβέντης που είναι. Εν πιο όμορφος τζαι που τον δικό μας το Χάρη!

–Μα ποιο Χάρη μάμμα;

–Το Χάρη Γεωργιάδη!

–‘Ατε μάμμα, καμία σχέση! Λοιπόν συγκεντρώθου. Τον άλλο μήνα παντρευκούμαστε! Στο Buckingham  

–Η ώρα η καλή αγάπη μου! Αλλά θα κάμουμεν αντίγαμο στο Παβίλιον!

–Μάμμα!

–Εν το συζητώ! Τζαι μάλιστα θα κάμουμεν γάμο παραδοσιακό! 

Όλα θα άρχιζαν με τους θεσπέσιους ήχους της κλασσικής παραδοσιακής κυπριακής μουσικής, -ως γνωστό τη δική μας συμφωνική ορχήστρα την αποτελούν οι «φκιολάρηες» και οι «λαουτάρηες»- συνοδεία των βαθυστόχαστων στίχων «Εις το ζουμίν των όρνιθων ψήννουν τα μακαρούνια, και το φαΐν τους το γλυκόν μοιάζει σαν τα λουκούμια. Ελάτε, κοπελλούες μου, να τρίψουμεν χαλλούμια, τζαι να παρασιονώσουμεν τωρά τα μακαρούνια!!!». 

 



Οι πιο πάνω είναι πραγματικοί στίχοι από το χίλιες φορές πλατινένιο χιτ «Το Ρέσιν», ένα τραγούδι που συνεχίζει να γράφει ιστορία κι ας μην προτάθηκε ποτέ για Grammy Award αφού τα συμφέροντα των μεγάλων χωρών ως γνωστό σαμποτάρουν τους Κύπριους καλλιτέχνες! 

 

Εν πάση περιπτώσει, πρώτα θα ξυρίζαμε το γαμπρό, ενώ ένας κουμπάρος θα έλεγε το γνωστό κλασσικό πια ανέκδοτο ότι ο Χάρι πρέπει να ψηφίζει ΑΚΕΛ «αφού τα γένια του εν κότσιηνα»!

Ακολούθως θα βάζαμε τα ρούχα του γαμπρού μέσα σε ένα πανέρι (τσέστα) και θα φώναζαν της μάνας του να τα καπνίσει χορεύοντας γύρω τους 3 φορές με το καπνιστήρι. «I ‘d rather be dead» θα έλεγε η μάνα του και μάλιστα θα το έλεγε απ’ τον άλλο κόσμο!

 



 

Στη συνέχεια ο κουμπάρος θα φορούσε τη βράκα στον πρίγκιπα, ενώ ο Κάρολος θα τον έζωνε 3 φορές με κόκκινο μαντήλι ή ζώστρα.

Ο Κάρολος με την Καμήλα θα πήγαιναν στην εκκλησία με άμαξα που θα την έσερναν 4 λευκά άλογα, ενώ η δική μας νύφη θα πήγαινε με λευκή BMW X5 44 αλόγων.

 



 

Η Κύπρια πεθερά θα συμφωνούσε σε «κλειστό γάμο», και έτσι οι καλεσμένοι θα ήταν μόνο 4 χιλιάδες!

Το μενού του πριγκιπικού γάμου θα περιλάμβανε απαραίτητα οφτόν κλέφτικο και μακαρούνια του φούρνου!

Ένας κουμπάρος θα έκαμνε «χιούμορ» λέγοντας «ρε κοπέλλια μα που την ηβρεν τουτην την Καμήλαν ο Κάρολος, στο πάρκο των καμήλων στο Μαζωτό;» Οι υπόλοιποι κουμπάροι θα εφύρνουνταν στο γέλιο και θα ακολουθούσε συζήτηση για το ότι οι Εγγλέζοι εν κρυόκωλοι και δεν έχουν χιούμορ!

Οι κουμέρες, που συνήθως είναι πιο χαικλέ από τους κουμπάρους, θα συζητούσαν κυρίως το κτένισμα της νύφης, αλλά ταυτόχρονα θα απορούσαν πως τα κατάφερε η φίλη τους –που στο γυμνάσιο ήταν λλιον φτανούα- να τυλίξει ολόκληρο Πρίγκιπα. Οι πιο κολλητές της φίλες θα έλεγαν ατάκες όπως «άμα τούτη ήβρεν πρίγκιπαν εμείς πρέπει να έβρουμεν βασιλιά»! και «κόρη μα τι της ήβρεν»;

 



 

Ο Μιχάλης Ττερλικκάς θα ήταν ο γκεστ καλλιτέχνης του γάμου και θα τραγουδούσε ειδικά για τους μελλόνυμφους, στα αγγλικά και στα ισπανικά, το «3 ελιές τζαι μια τομάτα, αγαπώ μια μαυρομάτα». Στο τέλος, ο Χατζημιχαήλ, που θα βρισκόταν εκεί με όλη τη συμφωνική ορχήστρα της Παραδοσιακής Βραδιάς θα καλούσε τον Κάρολο για το «κάπνισμα του γαμπρού» και αυτός θα έλεγε «thanks but I am not smoking»! Συνεννόηση μπουζούκι που λέμε, ή στην προκειμένη περίπτωση συνεννόηση λαούτο!

 



Και αφού έμαθες πώς θα ήταν ο πριγκιπιγκός γάμος α λα κυπριακά, διάβασε εδώ τρεις σημαντικές πληροφορίες για το μεγαλό γεγονός που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ώρες, για να μπορείς να παρακολουθήσεις χωρίς κενά το γεγονός, το οποίο θα μεταδοθεί ζωντανά από το ΣΙΓΜΑ, σήμερα Σάββατο 19 Μαΐου από τις 12:00 -14:15 και από τις 14:30 έως τις 16:50 στο πλαίσιο της εκπομπής Oh Lala!



 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ