Κυκλοφορούν πλαστά χάπια στην (κυπριακή) αγορά για άτομα με στυτική δυσλειτουργία

Μη σου τύχει.

 


Article featured image
Article featured image

Λίγο πιο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε απ’ εδώ και πέρα όσο αφορά τις αγορές σε φάρμακα που κάνουμε (παντός είδους φάρμακα), αφού όπως φαίνεται στην αγορά κυκλοφορούν χάπια τα οποία παραβιάζουν το δικαίωμα διανοητικής ιδιοκτησίας. Είναι δηλαδή απομιμήσεις.

Στις 18 Μαΐου 2018, Λειτουργοί, του Τμήματος Τελωνείων, του Γραφείου Καταπολέμησης Αδικημάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Παράνομου Στοιχήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, των Φαρμακευτικών και Υγειονομικών Υπηρεσιών, πραγματοποίησαν κοινή επιχείρηση στην Επαρχία Λευκωσίας για εντοπισμό ψευδεπίγραφων φαρμάκων τα οποία είναι πλαστά. Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε ένα καταστήματα, μια οικία και μια αποθήκη εντοπίστηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 4.696 χάπια και 225 συσκευασίες σε φακελάκια, τα οποία χρησιμοποιούνται ως βοηθήματα για άτομα που πάσχουν από στυτική δυσλειτουργία.

Τα εν λόγω είδη, συνολικής αξίας €25.000 περίπου, φέρουν τις εμπορικές επωνυμίες LADYGRA, SILDIGRA, SILVIGRA, TADALAFIL και KAMAGRA.

Τονίζεται ότι τα πλαστά φάρμακα παρασκευάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες και πολλές φορές είναι επιμολυσμένα µε μικρόβια και τοξικές ουσίες και είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για την υγεία των καταναλωτών.

Η υπόθεση διερευνάται από την Αστυνομία.

No automatic alt text available.

No automatic alt text available.

Image may contain: food


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ