Ένας Έλληνας φωτογραφίζει την trance πλευρά της Αμερικής

Το πολύ ενδιαφέρον αυτό φωτογραφικό project, έχει παρουσιαστεί ήδη σε μεγάλα αμερικανικά Μέσα όπως η «Washington Post» και το «Esquire».

 


Article featured image
Article featured image

Ο Νίκος Γ. Καλλιανιώτης, ο οποίος γεννήθηκε στην Κοζάνη αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα, έφυγε στα 23 του μόνιμα για τις ΗΠΑ προκειμένου να σπουδάσει.

Εκεί ολοκλήρωσε το πρώτο του φωτογραφικό λεύκωμα, με τίτλο «Αmerica in a Trance», γύρω από τη ζωή στην πρώην μεγάλη βιομηχανική επαρχία της Πενσυλβάνια,.

Η Πενσιλβανία κάποτε αποτελούσε σημείο αναφοράς της βιομηχανικής «έκρηξης» στις ΗΠΑ. Η μετεγκατάσταση όμως πολλών επιχειρήσεων και εργοστασίων στην ανατολική Ασία, έβαλε stop στις παραγωγικές μονάδες της περιοχής, με αποτέλεσμα οι εικόνες με τα ερειπωμένα εργοστάσια πλέον να αποτελούν πλέον φυσικό μέρος του τοπίου. «Ακούγεται νοσταλγικό και ίσως καταθλιπτικό αλλά η εποχή που οι άνθρωποι αυτής της γης κατάφερναν να στέλνουν τα παιδιά τους στο πανεπιστήμιο, είτε ως εργαζόμενοι στα εργοστάσια παραγωγής ατσαλιού, είτε ως ιδιοκτήτες και υπάλληλοι στα μικρά μαγαζάκια της γειτονιάς, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί» τονίζει. Οι περισσότερες από τις φωτογραφίες του project «Αmerica in a Trance» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Damiani αποτυπώνουν με έντονο τρόπο το στοιχείο της μοναξιάς.   

Ο Νίκος Καλλιανιώτης, μίλησε στη LIFO για τη ζωή του στην Αμερική και για το project του, «Αmerica in a Trance».

 

 

Για να δείτε κι άλλες εικόνες πατήστε ΕΔΩ

 

 

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ