Μια συζήτηση ουσίας περί καλλιτεχνικών

Ένας ανοικτός διάλογος με προβληματισμούς και ερωτήματα γύρω από τη δημιουργική διαδικασία και πρόσληψη του καλλιτεχνικού έργου.

 


Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία: Στέλιος Καλλινίκου

 

Το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ και η Στέγη Χορού Λεμεσού διοργανώνουν, μέσα από το πρόγραμμα του theYard.Residency, για 2η συνεχή χρονιά το Flash.

Η πλατφόρμα Flash θέτει σε ανοικτό διάλογο προβληματισμούς και ερωτήματα γύρω από τη δημιουργική διαδικασία και πρόσληψη του καλλιτεχνικού έργου. Οι δύο οργανισμοί με έδρα τη Λεμεσό -με δεκαετή εμπειρία και έντονη δραστηριοποίηση σε παραγωγές, προγράμματα φιλοξενίας, συνεργασίες με το εξωτερικό, εκπαιδευτικά προγράμματα, φεστιβάλ, ευρωπαϊκά προγράμματα κ.α.- αντιμετωπίζουν το Flash ως μια ευκαιρία για ενδοσκόπηση και επαναπροσδιορισμό του καλλιτεχνικού τους έργου.

Η φετινή διοργάνωση επικεντρώνεται στη σχέση του κοινού και του δημιουργού, σε μια συντονισμένη συζήτηση. Καλεσμένοι καλλιτέχνες των Παραστατικών Τεχνών - Μελίτα Κούτα και Χάρης Καυκαρίδης (Paravan Proactions), Πάρις Ερωτοκρίτου (Fresh Target Τheatre Ensemble), Κατερίνα Λούρα (Θέατρο Δέντρο), Ελεάνα Αλεξάνδρου (bytheway productions), Μαρίνα Μακρή και Έλενα Καλλινίκου (enacttheatre) -θα κληθούν να δώσουν σε συγκεκριμένη χρονική διάρκεια απαντήσεις, σχετικά με: τα δεδομένα και την πραγματικότητα μέσα στην οποία δημιουργούν οι καλλιτέχνες στην Κύπρο, τα κίνητρα και τα ερεθίσματα για τη δημιουργική διαδικασία, τη σημασία της βιωσιμότητας του έργου, το status του καλλιτέχνη και πως επηρεάζει τη σχέση του με το κοινό, τη σχέση της καλλιτεχνικής ιδέας και του αποτελέσματος.

To Flash θα δώσει λόγο σε ομάδα προσκεκλημένων θεατών -Γεωργία Χόπλαρου (Μορφωτικός Λειτουργός Πολιτιστικών Υπηρεσιών), Ελλάδα Ευαγγέλου (δραματουργός), Εύης Μιχαηλίδης (Σχεδιαστής Κοσμημάτων/Ακτιβιστής), Αργύρης Αργυρού (Γενικός διευθυντής Appnext Κύπρου) και Αναστάσιος Κουρουπάκης (δημοσιογράφος) που θα κληθούν επίσης να συζητήσουν: ποια είναι τα κριτήρια για να πάνε να δούνε μια παράσταση, τι προσδοκούν, τι προσελκύει και τι απομακρύνει το κοινό από την παράσταση.

 

Πληροφορίες

Συντονισμός Συζήτησης: Έλενα Αγαθοκλεόυς (Καλλιτεχνική Διεύθυντρια του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ), Αλέξης Βασιλείου (Γενικός και Καλλιτεχνικός Διεθυντής Στέγης Χορού Λεμεσού).

 

Σάββατο 2 Ιουνίου

18:00 - 20:00

Παλιό Ξυδάδικο, Γενεθλίου Μιτέλλα 34 Λεμεσός

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 97 879793

Είσοδος ελεύθερη


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ