Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

Ένα ατύχημα στο highway με 13χρονο -ο οποίος οδηγούσε κλεμμένο αυτοκίνητο-, μια εκστρατεία από την Αστυνομία -σε παγκύπρια κλίμακα- για όσους σταθμεύουν παράνομα, αλλά και η πορεία των διαπραγματεύσεων για το σκοπιανό, μετά και τη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτές είναι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας -Τρίτη 29 Μαΐου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 

 

13χρονος τράκαρε με κλεμμένο όχημα

Image result for 13χρονος τράκαρε στον αυτοκινητόδρομο

Τροχαίο ατύχημα με πολλά ερωτηματικά σημειώθηκε χθες, Δευτέρα, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, παρά το ύψος της Μονής. Με την έλευση της αστυνομίας στο σημείο, διαπιστώθηκε ότι οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ένας 13χρονος, ενώ το αυτοκίνητο που οδηγούσε ήταν κλεμμένο από την περιοχή της Λάρνακας.

Ο 13χρονος τραυματίστηκε ελαφρά από το χτύπημα στο κιγκλίδωμα, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και έλαβε εξιτήριο λίγο αργότερα. Σήμερα οι αρχές θα συνεχίσουν τις έρευνες για το περιστατικό, τόσο για το γεγονός ότι οδηγός ήταν ο ανήλικος αλλά και για το πώς βρέθηκε στην κατοχή του το κλεμμένο αυτοκίνητο. Σημειώνεται ότι λόγω ηλικίας, ο ανήλικος δεν μπορεί να κατηγορηθεί καθότι δεν θεωρείται ποινικά υπεύθυνος.

 

 



Στους δρόμους η Αστυνομία για παράνομη στάθμευση 

Image result for παράνομη στάθμευση στην Κύπρο

Εκστρατεία παγκύπριας κλίμακας ξεκίνησε η αστυνομία Κύπρου, για αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης στάθμευσης οχημάτων. Η εκστρατεία ξεκίνησε από χθες, Δευτέρα 28 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 3 Ιουνίου. Σκοπός της εκστρατείας, είναι η εμπέδωση ενός ορθότερου τρόπου οδικής συμπεριφοράς, με γνώμονα το συνάνθρωπό μας, αφού το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης σε διαβάσεις πεζών, σε πεζοδρόμια, σε στάσεις λεωφορείων και σε χώρους για στάθμευση οχημάτων ατόμων με αναπηρία καθώς και σε εισόδους ή εξόδους κτιρίων, αποτελεί παρεμπόδιση της ελεύθερης, ανεμπόδιστης και ασφαλούς πρόσβασης των πεζών και των ατόμων με αναπηρία.

Ένα ακόμη πρόβλημα που εντοπίζεται, είναι και η στάθμευση οχημάτων εντός του δρόμου, πολλές φορές στην αντίθετη πλευρά της πορείας του οδηγού, ή σε σημεία όπου υπάρχει μονή ή διπλή κίτρινη γραμμή στο οδόστρωμα, ή σε γωνία σύνδεσης δρόμων, κάτι που αφενός προκαλεί κυκλοφοριακή συμφόρηση και αφετέρου προκαλεί αυξημένους κινδύνους πρόκλησης οδικών συγκρούσεων.

 

 

Για ένα όνομα και μια ιστορία 

Συνεχίζονται οι συναντήσεις και οι διαβουλεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων σχετικά με την ονομασία που θα έχει η Πρώην Γιουγκοσλαβική Ένωση της Μακεδονίας.

Σε δηλώσεις του ο ΥπΕξ της Ελλάδος Νίκος Κοτζιάς, ανέφερε ότι αυτός και ο ομόλογός του έχουν τελειώσει με τις διαβουλεύσεις και τώρα μένει να διαλευκανθούν τεχνικά και νομικά ζητήματα. «Αφού διαλευκανθούν και αυτά, τα κείμενα που έχουν φτιαχτεί σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, θα δοθούν στους δύο πρωθυπουργούς, οι οποίοι θα μιλήσουν μεταξύ τους και θα καταλήξουν στην οριστική συμφωνία», ξεκαθαρίζει ο κ. Κοτζιάς.

Καταλήγοντας ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ανέφερε: Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ είχε δηλώσει ότι οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα τις ονομασίας βρίσκονται στο «τελικό στάδιο», εξερχόμενος από τη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ε.Ε. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ