Αν είσαι άνεργος, αυτή η είδηση σε ενδιαφέρει πολύ

Πού ξέρεις, ίσως αυτή να είναι η ευκαιρία που έψαχνες τόσο καιρό.

 


Article featured image
Article featured image

Μπορεί σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου τα ποσοστά ανεργίας να έχουν μειωθεί από τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο εξακολουθούν να είναι υψηλά και ειδικά μεταξύ των νέων 18 με 30 ετών. Ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που εργοδοτούνται σε κακά και μη ποιοτικά εργασιακά περιβάλλοντα, με την ελπίδα, αυτό, κάποτε να βελτιωθεί ή να παρουσιαστεί μια καλύτερη ευκαιρία η οποία θα είναι ανάλογη των προσόντων και των γνώσεών τους.

Αυτή την ευκαιρία δίνει το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Youth Empowered», το οποίο διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Κύπρο, με μεγάλους οργανισμούς και εταιρείες του νησιού να ενώνουν δυνάμεις στηρίζοντας το νεανικό ανθρώπινο δυναμικό του τόπου.

 

Για πιο λόγο γίνεται

Στόχος του προγράμματος είναι η καθοδήγηση, η προσφορά γνώσεων αλλά και οι πραγματικές ευκαιρίες απασχόλησης.

 

Ποιους αφορά

Στο πλαίσιο του φετινού «Youth Empowered» της Α/φοι Λανίτη και της Coca-Cola, νέοι, ηλικίας 18-30 ετών, που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, θα έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις ατομικές και επαγγελματικές τους δεξιότητες, να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες απασχόλησης και να δικτυωθούν με στελέχη της Α/φοι Λανίτη και Coca-Cola και του δικτύου συνεργατών τους.

 

 

Οι οργανισμοί και οι εταιρίες που συμμετέχουν

Έμπειρα στελέχη της Α/φοι Λανίτη και της Coca-Cola, μαζί με ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών, επιστρατεύονται για τη διεξαγωγή του «Youth Empowered», ενός τριήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος, που διοργανώνεται για δεύτερη φορά στην Κύπρο. Αποτελώντας τον μέντορα της νέας γενιάς στην Κύπρο, οργανισμοί και εταιρείες όπως οι CIM, Microsoft,EY, Delema/ΜcCANN, CYTA, ΑΝΤ1, ΙΝBusiness, Cyprus Marketing Youth Society, ergodotisi.com, ΑΚΤΗ, Grantexperts, Compass4U και Gloria Jeans, θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, έτοιμοι να προσφέρουν στους νέους μία μοναδική εμπειρία.

 

Τι διεκδικούν οι συμμετέχοντες

• Cyprus Institute of Marketing (CIM): 1 ολική υποτροφία για το πρόγραμμα “Marketing Studies” (1 Year, Diploma) αξίας 4.500 ευρώ στο Cyprus Institute of Marketing

• Cyprus Institute of Marketing (CIM): 1 μερική υποτροφία (50%) για το 1ο έτος του προγράμματος “Accounting & Finance” (3 Years, BA) του University of West London στο Cyprus Institute of Marketing (CIM)

• EY: 2 θέσεις internship στην EY Κύπρου

• Delema McCann Cyprus:1 paid internship για περίοδο 6 μηνών στην εταιρεία

• ΑΚΤΗ: 3 θέσεις internship τον Ιούλιο για εκπαίδευση/συμμετοχή σε συγκεκριμένες δράσεις δικτύωσης της ΑΚΤΗΣ

• ΑΚΤΗ: 1 θέση internship στο πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας της ΑΚΤΗΣ, τον ΑΡΓΟΝΑΥΤΗ

• ΑΚΤΗ: 5 συμμετοχές στο 3ήμερο Διεθνές Εργαστήριο MELTEMI στην Πάφο

• Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου: 1 συμμετοχή στο πρόγραμμα «The Steamers»

• Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου: 3 συμμετοχές σε σεμινάρια του Προγράμματος Ενδυνάμωσης της Επιχειρηματικότητας των Νέων, του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου

• Cyprus Marketing Youth Society (CyMYS): 5 συμμετοχές σε 2 εσωτερικά σεμινάρια του

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο του «Youth Empowered», θα δημιουργηθεί μία βάση δεδομένων με τα στοιχεία των συμμετεχόντων, με σκοπό να αξιοποιηθεί από τις εταιρείες που λαμβάνουν μέρος στο Πρόγραμμα, για κάλυψη κενών θέσεων και παροχή ευκαιριών πρακτικής εξάσκησης.

 

Κόστος 

Η συμμετοχή στο 3ήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι δωρεάν και δεν προϋποθέτει την κατοχή πτυχίου ή οποιαδήποτε εξειδίκευση. Οι συμμετοχές μπορούν να υποβληθούν μέσα από την ιστοσελίδα της εκδήλωσης, στο www.youthempowered.com.cy μέχρι και τις 30 Μαΐου.

 

Πότε και πού

Από τις 5-7 Ιουνίου 2018, στο Πολιτιστικό Κέντρο Τρακασόλ, στη Λεμεσό, εταιρείες και οργανισμοί, από ένα ευρύ φάσμα κλάδων της οικονομίας, ενώνουν εθελοντικά τις δυνάμεις τους και υποδέχονται εκατοντάδες νέους, δημιουργώντας ένα εκτενές δίκτυο γνώσης, ανθρώπων και επαφών.

 

Για περισσότερες πληροφορίες κι εγγραφές, κάντε κλικ εδώ.

 

 

Επιτεύγματα προηγούμενης διοργάνωσης

Το Πρόγραμμα «Youth Empowered» αποτελεί μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία της εταιρείας Α/φοι Λανίτη και της Coca-Cola, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία στη Λευκωσία, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα, πέντε συμμετέχοντες από το Youth Empowered στη Λευκωσία βρήκαν ήδη θέση εργασίας, ενώ υπήρξε και συμμετοχή σε πρόγραμμα πρακτικής άσκησης.

 

Στηρίζουν

- Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Υπουργού Εργασίας, της Ένωσης Δήμων και του Οργανισμού Νεολαίας.

- Οργανωτές: Α/φοι Λανίτη & Coca-Cola

- Υποστηρικτές: CIM, ΕΥ, Microsoft, Delema McCann, Cyta, CyMYS, Gloria Jean’s, ΑΚΤΗ 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ