Κόκκινη σόλα μόνο για τα Louboutin σας [μπορείτε να ηρεμήσετε]

Με απόφαση δικαστηρίου πλέον, απαγορεύεται η χρήση της χαρακτηριστικής κόκκινης σόλας από οποιονδήποτε πέραν του οίκου Louboutin.   

 


Article featured image
Article featured image

Ο σχεδιαστής Christian Louboutin κέρδισε τη νομική μάχη για την κατοχύρωση του χρώματος ως εμπορικού του σήματος, καθώς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναγνώρισε την αποκλειστικότητα της κόκκινης σόλας στα πολυτελή, γυναικεία παπούτσια του οίκου.   

«Είναι μια μεγάλη νίκη και μια πολύ μεγάλη ικανοποίηση», δήλωσαν οι εκπρόσωποι του σχεδιαστή o οποίος εδώ και χρόνια σχεδιάζει παπούτσια που είναι ταυτισμένα με τη σόλα αυτή.   

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο παραδέχθηκε σήμερα πως ο Christian Louboutin μπορεί να απαιτήσει την αποκλειστικότητα της διάσημης κόκκινης σόλας που χρησιμοποιεί στα παπούτσια του, καθώς ένα χρώμα μπορεί να κατατεθεί ως εμπορικό σήμα και να κατοχυρωθεί.   

«Ένα χρώμα μπορεί να κατατεθεί ως εμπορικό σήμα και να κατοχυρωθεί», έκριναν οι Ευρωπαίοι δικαστές σε απόφασή τους που ζητούν να επιβληθεί στην Ολλανδία, όπου ο Louboutin είχε προσφύγει εναντίον μιας ολλανδικής εταιρίας για αντιποίηση εμπορικού σήματος.   

Για τους δικαστές, το εμπορικό σήμα αφορά το χρώμα και όχι τη μορφή του προϊόντος.   

Η ολλανδική υποδηματοποιία Van Haren, που κατηγορήθηκε από τον Louboutin ότι διέθεσε στο εμπόριο το 2012 παπούτσια με κόκκινη σόλα, υποστήριζε ότι ο συνδυασμός ψηλοτάκουνου γυναικείου υποδήματος και κόκκινης σόλας που έχει κατοχυρωθεί από την εταιρία Louboutin αντιβαίνει στην ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με τα εμπορικά σήματα.   

Η ολλανδική δικαιοσύνη αναμένεται να αποφανθεί σε σχέση με την κατηγορία της αντιποίησης εμπορικού σήματος σε βάρος της υποδηματοποιίας Van Haren.   Οι δικαστές δεν ακολούθησαν τη σύσταση του γενικού εισαγγελέα του Δικαστηρίου ο οποίος είχε δηλώσει τον Φεβρουάριο ότι το κόκκινο χρώμα δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποτελεί ξεχωριστή οντότητα από το σχήμα των παπουτσιών του Louboutin και ότι σύμφωνα με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα σχήματα των παπουτσιών δεν μπορούν τυπικά να κατοχυρωθούν.

 

Με πληροφορίες από LIFO


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ