Πυρετώδεις προετοιμασίες για τον Αγώνα Ηλιακών Οχημάτων του Ινστιτούτου Κύπρου

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τον πρωτοποριακό Αγώνα Ηλιακών Οχημάτων που διοργανώνει το Ινστιτούτο Κύπρου σε συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας, την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 στο κέντρο της πρωτεύουσας.

 


Article featured image
Article featured image

Στον αγώνα θα συμμετάσχουν οι ομάδες της Τεχνικής Σχολής Παραλιμνίου, της Ελληνικής Σχολής Pascal και Pascal English School, της Τεχνικής Σχολής Αγίου Λαζάρου Λάρνακας, της Περιφερειακής Τεχνικής και Γεωργικής Σχολής Αυγόρου, της Αμερικανικής Ακαδημίας Λευκωσίας, η ομάδα Club “RA” Limassol, η ομάδα Sunracers από τη Λευκωσία, και η ομάδα της Παγκύπριας Οργάνωσης Αποκατάστασης Αναπήρων (Π.Ο.Α.Α).

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10.00 το πρωί στη συμβολή των οδών Σπύρου Κυπριανού και Στασικράτους, ενώ ο τερματισμός υπολογίζεται να ολοκληρωθεί στις 13.00 στο ίδιο σημείο. Στις 14.00 οι διαγωνιζόμενοι με  τα ηλιακά τους οχήματα, θα συγκεντρωθούν στο Δημαρχείο Λευκωσίας, όπου θα γίνει η απονομή των βραβείων στους νικητές.

Στο πλαίσιο του Αγώνα Ηλιακών Οχημάτων 2018 το Ινστιτούτο Κύπρου διοργανώνει το Σάββατο 23 Ιουνίου και μια εντυπωσιακή εκδήλωση στην Πλατεία Φανερωμένης, όπου το κοινό από τις 7 μέχρι τις 9 το βράδυ θα έχει την ευκαιρία να μάθει τα πάντα για την ηλιακή ενέργεια, δημιουργικά και διαδραστικά, να δει από κοντά κάποια από τα ηλιακά οχήματα που θα συμμετάσχουν στον αγώνα και να συζητήσει με μέλη των ομάδων για τον τρόπο που σχεδιάζονται και κινούνται τα πρωτότυπα αυτοκίνητα.

 



Ο Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων έχει πλέον καταστεί θεσμός, καθώς για έννατη συνεχή χρονιά επιβεβαιώνει τη σταθερή προσπάθεια του Ινστιτούτου Κύπρου να προωθεί την έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία. Ταυτόχρονα το ΙΚυ στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού και ιδιαίτερα των νέων για ένα πράσινο μέλλον, παροτρύνοντάς τους στη χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

 

Χορηγοί του Αγώνα: RCB Bank, Medochemie, Ανταλλακτικά ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, Εθνική Ασφαλιστική (Κύπρου) ΛΤΔ, KPMG. Υποστηρικτές: Τμήμα Δημοσίων Έργων, Τροχαία Λευκωσίας, ΑΗΚ, Nερό Φαρμακάς και Facetime Bakery Cafe.

Πληροφορίες: Τηλ: 22 208702

Email: office.events@cyi.ac.cy

Web: www.cyi.ac.cy


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ