Ελάτε να γιορτάσουμε το θάρρος και την ανθεκτικότητα των προσφύγων

Ένα φεστιβάλ, στη Λάρνακα, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων 2018.

 


Article featured image
Article featured image

Στόχος του φεστιβάλ είναι να τιμήσει τους ξεχωριστούς πολιτισμούς και τη συμβολή των προσφύγων στην κυπριακή κοινωνία, μέσω παραδοσιακών εδεσμάτων από μέλη των κοινοτήτων των προσφύγων, χειροτεχνίες, περίπτερα ενημέρωσης, δραστηριότητες για τα παιδιά και μπουτίκ ομορφιάς υπό τη συνοδεία παγκόσμιας μουσικής. Με αυτό τον τρόπο το φεστιβάλ στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στα θέματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και στην ανάπτυξη της αλληλεγγύης μεταξύ της τοπικής κοινότητας και της κοινότητας των προσφύγων στη Λάρνακα.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 21 Ιουνίου, μεταξύ 18:00-22:00, στο χώρο της εξέδρας στη Λεωφόρο Αθηνών, στις Φοινικούδες στη Λάρνακα, με κύριους ομιλητές εκπρόσωπο από το γραφείο του Δημάρχου Λάρνακας και την κα Αιμιλία Στροβολίδου, εκπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Πίσω από τη διοργάνωση του όμορφου αυτού φεστιβάλ που γιορτάζει το θάρρος και την ανθεκτικότητα των προσφύγων είναι οι μη κυβερνητικοί οργανισμοί Κέντρα Εξυπηρέτησης Μεταναστών - MiHub, CARITAS Λάρνακας, OASIS και Cyprus Refugee Solidarity. Το φεστιβάλ τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Λάρνακας και με την στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) στην Κύπρο.

Ας γιορτάσουμε όλοι μαζί λοιπόν την Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων, παίρνοντας μια γεύση των εθνών μέσω του φαγητού, της μουσικής, του πολιτισμού και της χειροτεχνίας.

We stand #WithRefugees

Για περισσότερες πληροφορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε στα 96707425 ή στο larnaca@mihub.eu

 Κεντρική φωτογραφία: από το άρθρο της CITY με τίτλο 8 παιδάκια από τον καταυλισμό της Κοφίνου μάς λένε τι πραγματικά χρειάζονται


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ