Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

Η νίκη της Ρωσίας με 5-0 επί της Σαουδικής Αραβίας στον πρώτο αγώνα του Μουντιάλ 2018, η σύλληψη του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου για το εξώφυλλο της εφημερίδας του «Μακελειό» σε σχέση με το Σκοπιανό και τα εγκαίνια του  αγωγού ΤΑΝΑΡ στα οποία έπαιξε η «Τυλληρκώτισα.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτές είναι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 

 

Με το δεξί η Εθνική Ρωσίας στην έναρξη του Μουντιάλ 2018

Ως οικοδέσποινα χώρα του Παγκοσμίου Κυπέλου άνοιξε τον αγωνιστικό χορό, και συνέτριψε την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας με 5 – 0. Οι Ρώσοι προσέφεραν ένα υπερθέαμα για τους φίλαθλους που γέμισαν το γήπεδο Λουζνικί χωρητικότητας 80.000 ατόμων, περιλαμβανομένων του Προέδρου της Ρωσία  Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Σαουδάραβα πρίγκηπα. Οι Σαουδάραβες που βρίσκονται τρεις θέσεις πάνω από τη Ρωσία, στο νούμερο 67 της παγκόσμιας κατάταξης, έπαιξαν κατά διαστήματα σφικτή άμυνα και καλό ποδόσφαιρο, αλλά ωχριούσαν μπροστά στην ενέργεια και την προσήλωση που είχαν οι Ρώσοι οικοδεσπότες. Η Αίγυπτος και η Ουρουγουάη αναμετρούνται σήμερα Παρασκευή στο δεύτερο παιχνίδι του Α’ ομίλου στο Εκατέρινμπουργκ.

 

 

Έξω από τα γραφεία της εφημερίδας του συνελήφθη ο Στέφανος Χίος

Image result for στέφανος χίος

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο αιρετικό δημοσιογράφος αντιμετωπίζει προβλήματα με τη δικαιοσύνη για τη περιεχόμενο των όσων λέει ή δημοσιεύει. Αυτή τη φορά αφορμή για τη σύλληψή του αποτέλεσε το εξώφυλλο της εφημερίδας «Μακελειό» το οποίο κυκλοφόρησε την επομένη της συμφωνίας για την ονομασία των Σκοπίων. Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας τυπώθηκε με φωτογραφίες του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών παραποιημένες ώστε να εμφανίζονται τραυματισμένοι από σφαίρες, ενώ εμφάνιζε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τραυματισμένο από σφαίρες και πεσμένο στο έδαφος. Κάτω από τη φωτογραφία του Προκόπη Παυλόπουλου γράφει: Σε καιρό πολέμου εκτελούνται κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας». Ο κύριος τίτλος είναι «στα 8 μέτρα σαν τον Μπελογιάννη», ο υπέρτιτλος «Παυλόπουλος-Τσίπρας-Κοτζιάς: εκτελεστικό απόσπασμα και μία σφαίρα στο κεφάλι για χαριστική βολή» ενώ αναφέρεται σε «παράδοση της Μακεδονίας μας σε Αλβανο-Σλάβους».Τις φωτογραφίες συνόδευε το ερώτημα, «υπάρχει Έλληνας πατριώτης που να διαφωνεί με αυτό το πρωτοσέλιδο;». Ο Στέφανος Χίος κατηγορείται για αδικήματα όπως αυτό της «προσβολής Προέδρου της Δημοκρατίας», «παρακίνησης σε τέλεση κακουργημάτων» κ.ά.



 



Η «Τυλλυρκώτισα» στα εγκαίνια του αγωγού ΤΑΝΑΡ

Το κυπριακό παραδοσιακό τραγούδι «Η Τηλλυρκώτισσα» ακούστηκε κατά τα εγκαίνια του αγωγού ΤΑΝΑΡ, που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο του του Αζερμπαϊτζάν στην Τουρκία και από εκεί στην Ευρώπη. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική «Κίπρις Ποστασί», κατά το δείπνο που παρέθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η χορωδία τραγούδησε στα τουρκικά το τραγούδι «συντροφεύοντας τους ηγέτες στο φαγητό τους».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ