Υπάρχει ανάγκη για περισσότερους και καλύτερους εθελοντές ανθρωπιστικής βοήθειας

Πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, στις 14 και 15 Ιουνίου, διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο του Κέντρου Στήριξης ΜΚΟ για την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αποστολής εθελοντών σε τρίτες χώρες.

 


Article featured image
Article featured image

Το σεμινάριο, που απευθυνόταν στις Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, διοργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος ‘More and Better EU Aid Volunteers’ που έχει ως στόχο την παροχή ενημέρωσης για το πρόγραμμα EU Aid Volunteers. Είναι δε ακόμη μια δράση που εντάσσεται στην αποστολή του Κέντρου για παροχή στήριξης και την ενδυνάμωση των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών στην Κύπρο.

Κατά το σεμινάριο, παρουσιάστηκαν οι βασικές πρόνοιες της πρωτοβουλίας και οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για το πως οι οργανώσεις τους μπορούν να ενεργοποιηθούν μέσω του προγράμματος. Επιπρόσθετα, εθελοντές και οργανώσεις από την Κύπρο, την Ελλάδα και τη Λετονία μίλησαν για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, καταθέτοντας τις προσωπικές τους εμπειρίες. Τέλος, έγινε μια πρακτική ενημέρωση για όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι οργανισμοί που επιθυμούν να ενταχθούν στη πρωτοβουλία και να αποστείλουν εθελοντές στο εξωτερικό.

Η Υπεύθυνη του Προγράμματος Μαρία Τσιάρτα δήλωσε, «το σεμινάριο ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για μας να παρέχουμε ενδελεχή ενημέρωση για την πρωτοβουλία EU Aid Volunteers και μας χαροποιεί ιδιαίτερα η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι οργανισμοί. Είμαι βέβαιη ότι μέσα από το σεμινάριο, αλλά και τις υπόλοιπες δράσεις του ’More and Better EU Aid Volunteers’ θα ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή των κυπριακών οργανισμών στο EU Aid Volunteers. Κυρίως, όμως ότι θα επιτευχθεί ο στόχος μας για ενίσχυση της υπηρεσίας με καλύτερους εθελοντές και οργανώσεις».

 



 

Το πρόγραμμα ’More and Better EU Aid Volunteers’ που  συγχρηματοδοτείται από την πρωτοβουλία EU Aid Volunteers της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει στόχο να ενδυναμώσει τις δυνατότητες οργανισμών στη διαχείριση εθελοντών στον τομέα υλοποίησης αποστολών ανθρωπιστικής βοήθειας. Πραγματοποιείται, υπό τη καθοδήγηση του Ιταλικού Οργανισμού GVC, σε 9 χώρες, εμπλέκοντας 38 ευρωπαϊκούς οργανισμούς, διενεργώντας διαδικτυακά μαθήματα, εκπαιδεύσεις και σεμιναρίων.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα EU Aid Volunteers: https://webgate.ec.europa.eu/echo/eu-aid-volunteers_en/


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ