Ο Δήμος Πάφου διέλυσε με τρακτέρ έργα τέχνης [του Πάφος 2017]

Παράγκες, κλουβιά και έργα τέχνης όλα στην ίδια χούφτα (του τράχτου).


Article featured image
Article featured image

Τις τελευταίες ημέρες διαβάζουμε για τις καθημερινές εξορμήσεις των υπηρεσιών του Δήμου Πάφου σε περιοχές που υπάρχουν παράνομα υποστατικά και εγκαταστάσεις, με σκοπό να τα κατεδαφίσει.

Όπως φαίνεται όμως, ο Δήμος της πόλης πήρε φόρα και με τη βοήθεια του τρακτέρ του, ως άλλο Μπομπ ο Μάστορας, σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του ανεξαιρέτως.

Image may contain: outdoor and nature

Σχετική ανάρτηση έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η καλλιτεχνική διευθύντρια του Πάφος 2017 Γεωργία Ντέτσερ, στην οποία αναφέρεται σε ένα τέτοιο περιστατικό, όπου το τρακτέρ του δήμου μαζί με τις παράγκες πήρε παραμάζωμα και εφήμερες καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις που δημιούργησαν καλλιτέχνες για σκοπό του Πάφος 2017.

 

Image may contain: plant and outdoor

No automatic alt text available.

 

Διαβάστε αυτούσια την ανάρτηση: 

Second Nature, ένα έργο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017 σε σχεδιασμό Βαλεντίνου Στεφάνου. Επτά εφήμερες εγκαταστάσεις στο Δημοτικό Κήπο αναδείκνυαν τη σχέση της φύσης με την αρχιτεκτονική και τις τέχνες. Κάποια στιγμή τα εφήμερα αυτά έργα θα απομακρύνονταν ούτως ή άλλως, άλλα νωρίτερα, άλλα αργότερα. Καποια από αυτά είχαν εξαιρετικά αναδειχθεί και αναδείξει το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονταν και η κατάσταση τους ήταν πολύ καλή.

Ο Δήμος Πάφου και οι υπηρεσίες του αποφάσισαν την κατεδάφιση όλων αδιακρίτως των έργων, όχι την απομάκρυνση τους ή την μερική αφαίρεση αυτών που είχαν υποστεί τη φθορά του χρόνου. Αυτό που κάνει ακατανόητη την ενέργεια του Δήμου Πάφου είναι ο τρόπος και η διαχείριση της αποκαθήλωσης. Θα μπορούσε να εξετάσει καταρχάς ποιά έργα δεν έχουν φθαρεί καθόλου και μπορούν να παραμείνουν, να ενημερώσει τους δημιουργούς τους για πιθανή μεταφορά τους ή και επαναχρήση των έργων, των υλικών ή μέρος αυτών και να επικοινωνήσει τις προθέσεις του με τους πολίτες. Δυστυχώς τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε και όπως στην περίπτωση της προτομής του Κωστή Παλαμά, οι αρχές της πόλης μένουν εκτεθειμένες. Δυστυχώς!

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ