Συνέλαβαν χαλούμια και αναρή που επιχείρησαν να περάσουν παράνομα στις ελεύθερες περιοχές

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει αναφέρουν ότι η αναρή ήταν φρέσκα και ανάλατη.

 


Article featured image
Article featured image

Η επιχείρηση εξάρθρωσης του κυκλώματος παράνομης μεταφοράς χαλουμιών και αναρής από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές, δεν έγινε ποτέ, αφού το περιστατικό ήταν τυχαίο, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησε στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, τελωνειακός λειτουργός.

Στο γενικότερο κλίμα απαγόρευσης συναλλαγών με τα κατεχόμενα που έχει ξεσπάσει ένεκα των καυσίμων, ο τελωνειακός που ακόμη δεν έχει τα εργαλεία για ανάλυση της βενζίνης, έκανε έλεγχο στο αυτοκίνητο προσώπου τ.κ υπηκοότητας το οποίο εισερχόταν στις ελεύθερες περιοχές.

Ο τελωνειακός εντόπισε 55 κιλά χαλούμια και 9 κιλά αναρής και προχώρησε την ίδια ώρα σε αυτόφωρη σύλληψη του οδηγού, με την κατηγορία των τελωνειακών αδικημάτων, ενώ η Αρχές κατάσχεσαν και το όχημα τού προσώπου.

Μετά από αίτημα του εμπλεκόμενου, ο Διευθυντής του Τμήματος Τελωνείων αποδέχτηκε τον εξώδικο συμβιβασμό των διαπραχθέντων τελωνειακών αδικημάτων, με την καταβολή συμβιβαστικού ποσού ύψους €500.

Το όχημα επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του με την καταβολή ποσού απόδοσης ύψους €300. Με την εξώδικη διευθέτηση της υπόθεσης ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος.

Ωστόσο, τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν κατάφεραν να γλυτώσουν τη βαριά ποινή και παραδόθηκαν στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για να καταστραφούν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ