7+1 απαντήσεις στο ερώτημα «Γιατί εν έχουμε pride τζαι για τους straight;»

Μπορεί να ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή (04/6) το 5ο Cyprus Pride, ωστόσο κάποιοι ακόμη αναρωτιούνται γιατί πρέπει τα gay άτομα να κάνουν πορείες και παρελάσεις δηλώνοντας περήφανοι για τη σεξουαλικότητά τους, την ίδια ώρα που τα straight άτομα δεν κάνουν κάτι αντίστοιχο;  

 


Article featured image
Article featured image

Η απάντηση ή καλύτερα οι απαντήσεις στο πιο πάνω ερώτημα είναι απλές, μόνο που φαίνεται ότι για μερικούς δεν είναι και τόσο ξεκάθαροι οι λόγοι ακόμη.

Ο Λούκας, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, 8 λόγους για τους οποίους οι Πορείες Υπερηφάνειας εξακολουθούν να έχουν λόγο ύπαρξης και φυσικά εξηγεί πότε θα χρειαστεί να γίνει κάτι αντίστοιχο και με τα straight άτομα.

 

Διαβάστε αυτούσιο το κείμενο:

Υπάρχουν πολλές απαντήσεις στο ερώτημα που ακούμε συχνά «μα γιατί εν έχουμε pride τζαι για τους straight;» ή «γιατί πρέπει να κάμνουν παρέλαση οι gay τζαι γιατί εν περήφανοι».

Λοιπόν:

1. Θα κάμουμεν pride τζαι για τους straight άμα σταματήσει να τους επιτρέπει η πολιτεία να παντρεύονται με όποιο πλάσμα θέλουν.

2. Θα κάμουμεν pride τζαι για τους straight, άμα η πολιτεία σταματήσει να τους επιτρέπει να τεκνοθετήσουν παιδιά.

3. Θα κάμουμεν pride τζια για τους straight άμα αρχίσουν να τους δέρνουν επειδή εν «straight».

4. Θα κάμουμεν pride τζαι για τους straight όταν αρχίσουν να γίνονται αντικείμενο χλευασμού τζαι bullying επειδή εν straight.

5. Θα κάμουν pride τζαι για τους straight όταν αρχίσουν οι εργοδότες να μην τους προσλαμβάνουν ή να τους απολύουν επειδή εν straight.

6. Θα κάμουμεν pride τζαι για τους straight άμα η πολιτεία τους αναγνωρίζει ως γυναίκες ενώ τζείνοι εν νιώθουν γυναίκες και ως άντρες ενώ τζείνοι εν νιώθουν ότι είναι άντρες.

7. Θα κάμουμεν pride τζια για τους straight άμα αρκέψουν οι γονιοί τους να τους στέλνουν στους ψυχολόγους για να σταματήσουν να είναι «straight».

7+1. Τα ΛΟΑΤ+ άτομα πρέπει να νιώθουν περηφάνεια επειδή αντί να προσποιηθούν ότι εν «straight» τολμούν να πουν ποιοι/ες είναι έστω κι αν θα υποστούν όλα τα πιο πάνω.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ