Έμαθες τι θα γίνει στο φετινό Afrobanana Festival;

Το τριήμερο φεστιβάλ πλησιάζει και αυτή τη φορά δεν θα είναι το ίδιο όπως τις προηγούμενες.

 


Article featured image
Article featured image

Φέτος, η σφαιρική εμπειρία που προσφέρει το Afrobanana είναι ακόμη πιο πλούσια, με ένα εμπνευσμένο πρόγραμμα που θα αποτελέσει πρωτόγνωρη εμπειρία για το νησί, αποτελούμενο από workshops για παιδιά και όλη την οικογένεια, performances και δραστηριότητες ευεξίας.

Για τους νεανίες της Afrobanana κοινότητας, μια σειρά από απίθανα workshops θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια του τριημέρου, στο πλαίσιο του προγράμματος Kid’s Innovation.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, που έχει ως στόχο να αποτελέσει πηγή έμπνευσης, να παρακινήσει και να βοηθήσει τους μικρούς μας φίλους να εξελιχθούν σε ενδιαφέροντες χαρακτήρες, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των διοργανωτών, με την Τράπεζα Κύπρου στον τομέα της καινοτομίας και αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για την ενίσχυση και προώθηση της παιδείας και της δημιουργικότητας.

 



Οι φιλόδοξοι νέοι μουσικοί θα βιώσουν μια έκρηξη πάθους και μια απελευθέρωση της δημιουργικής τους διάθεσης στο Beatmaking / Process & Impact σεμινάριο, όπου ο ανερχόμενος αστέρας της hip-hop, Julio, θα διδάξει την αλφαβήτα της hip-hop παραγωγής, από το μιξάρισμα κομματιών ως τη συγγραφή στίχων με νόημα και τα μυστικά που εξασφαλίζουν μια performance που ξεσηκώνει το κοινό. Το εξωφρενικά διασκεδαστικό BigiBang Project δίνει τη δυνατότητα στα θορυβώδη τερατάκια να κάνουν όσο σαματά θέλουν, χρησιμοποιώντας αυτοσχέδια κρουστά που έχουν φτιαχτεί από άχρηστα αντικείμενα.

Όσο για το Musical Voyage Around the World, ο στόχος του είναι να εμπνεύσει τη δημιουργική έκφραση και να πυροδοτήσει την περιέργεια για τους διαφορετικούς πολιτισμούς,  φέρνοντας τους τολμηρούς νεαρούς φίλους του Afrobanana σε επαφή με νέες μελωδίες, ήχους και ρυθμούς από μέρη που δεν μπορούσαν να φανταστούν ούτε καν στα πιο τρελά τους όνειρα.

 



Εκμεταλλευτείτε τη μοναδική ευκαιρία να δείτε και να ακούσετε τους πλούσιους και ονειρώδεις ήχους της μαρίμπα από απόσταση αναπνοής, στη Marimba Wave συναυλία ή να εξερευνήσετε μελωδίες που αποτελούν προϊόν συνεύρεσης, στο Inclusion Through Community Music – ένα φιλικό λημέρι όπου ομάδες μουσικών μπορούν να έρθουν σε επαφή, να εξελίξουν τις μουσικές τους γνώσεις και να προωθήσουν τη δημιουργική έκφραση.

Οι πιο νεαροί από τους θαμώνες του Φεστιβάλ μπορούν επίσης να αφεθούν στη διασκέδαση του Mc Baby Maestro – Music Making with Young Children, μια δραστηριότητα που ενθαρρύνει γονείς και πιτσιρικάδες να έρθουν πιο κοντά, μέσα από το τραγούδι, τον χορό και τον πειραματισμό με τα μουσικά όργανα.

 



Το μενού του workshop με τίτλο «I Walk, I Walk in the Forest» περιλαμβάνει δόσεις σουρεάλ μαγείας, σαγηνευτικής μυσταγωγίας και ονειρεμένων παραμυθιών, καθώς οι θαρραλέοι εξερευνητές κάθε ηλικίας θα φέρουν στο φως όλα τα κρυμμένα μυστικά του δάσους.

Οι λάτρεις των αιθέριων πλασμάτων μπορούν επίσης να περάσουν μια βόλτα κι από το workshop «Make a Fairy Tale», το οποίο παρασέρνει τα παιδιά σε ένα ταξίδι φαντασίας, βαθιά μέσα στον κόσμο της μαγείας, όπου θα πλάσουν τις δικές τους ιστορίες αντλώντας έμπνευση από εκφραστικές καλλιτεχνικές φωτογραφίες.

 



Για τους πιο δραστήριους και περιπετειώδεις fans του Afrobanana, το φετινό γεμάτο κέφι πρόγραμμα περιλαμβάνει δραστηριότητες που θα κάνουν τα σώματα να λικνίζονται.

Έχετε δοκιμάσει την Capoeira; Λοιπόν, τώρα είναι η ευκαιρία σας, μέσα από δύο συναρπαστικά και γεμάτα ενέργεια τμήματα για παιδιά κι ενήλικες. Παράλληλα, δίπλα στην ακροθαλασσιά, οι κουλ τύποι από το Ace Playgrounds θα διοργανώνουν τουρνουά ρακέτας, ενθαρρύνοντας τους θαμώνες του Afrobanana να ενεργοποιηθούν, να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και να μάθουν νέα κόλπα.

 



Μάθετε πώς και γιατί τρώμε ό,τι τρώμε σ’ ένα ενδιαφέρον και επιμορφωτικό workshop, με θέμα το φαγητό και τίτλο Colours, textures, flavours, smells. Όσο για τους εθισμένους στην ευεξία, ο ειδικά σχεδιασμένος για αυτό τον σκοπό θόλος της φετινής διοργάνωσης, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, θα φιλοξενήσει το Sunset Tai Chi Workshop στην παραλία, χαρίζοντας στο σώμα και το μυαλό ισορροπία, ηρεμία και χαλάρωση, ενώ το Acroyoga Jam θα απομακρύνει τους φόβους και θα αξιοποιήσει νέες και απεριόριστες δυνατότητες επικοινωνίας και εμπιστοσύνης. Από την άλλη, το τμήμα Yin & Yang Yoga θα σας κρατήσει γειωμένους στο έδαφος, αλλά θα εκτινάξει τα επίπεδα ενέργειας, εξερευνώντας την ακινησία μέσα στην κίνηση, αλλά και την κίνηση μέσα στην ακινησία.

 



Επιπλέον, το workshop με τίτλο Partner Yoga θα σας επιτρέψει να συντονιστείτε με τους παρτενέρ σας και να εξερευνήσετε τις έννοιες της επαφής, της υποστήριξης και της εμπιστοσύνης. Τέλος, οι λιλιπούτειοι λάτρεις της yoga μπορούν να πάρουν μέρος στο διαδραστικό τμήμα Kids Summer Yoga Games και να εξερευνήσουν διασκεδαστικούς τρόπους να χρησιμοποιούν το σώμα τους ώστε να μιμηθούν τα θαλάσσια πλάσματα που κατοικούν κάτω από τα κύματα.

Σε απόσταση αναπνοής από το Kid’s Zone, θα βρεις τους γονείς να αφήνονται, στα φεστιβαλικά vibes και χαλαρώνουν με ένα ποτό ή κάποιο δροσιστικό ρόφημα στο χέρι. Μπορούν επίσης να ικανοποιήσουν τα γκουρμέ αισθητήρια τους στον γαστρονομικό παράδεισο του «Food & Drinks Market», όπου κάθε κιόσκι θα προσφέρει γαργαλιστικές απολαύσεις του ουρανίσκου από όλο τον πλανήτη.

 



Πλήρες πρόγραμμα δραστηριοτήτων

Σάββατο, 21 Ιουλίου

THE BEACH DOME ACTIVITIES

ACE PLAYGROUND (KIDS FRIENDLY) ◎ Morning to Sunset

YANG & YIN YOGA ◎ 10:00

PARTNER YOGA (KIDS FRIENDLY) ◎ 12:00

CAPOEIRA ADULT TASTER CLASS ◎ 14:30

TAKE FLIGHT WITH ACROYOGA JAM ◎ 16:30

SUNSET TAI CHI ◎ 19:00

.

THE KIDS INNOVATION ZONE

SUMMER YOGA GAMES ◎ 9:30

MC BABY MAESTRO ◎ 10:30

BIGI BANG PROJECT ◎ 12:00

A MUSICAL TRIP AROUND THE WORLD (ADULT FRIENDLY) ◎ 13:30

I WALK, I WALK IN THE FOREST (PERFORMANCE) ◎ 15:00

RAP & BEATMAKING / PROCESS & IMPACT (ADULT FRIENDLY) ◎ 16:30

MARIMBA WAVE (PERFORMANCE) (ADULT FRIENDLY) ◎ 19:00

 

.

Κυριακή,  22 Ιουλίου

Δωρεάν Είσοδος

THE BEACH DOME ACTIVITIES

ACE PLAYGROUND (KIDS FRIENDLY) ◎ Morning to Sunset

YANG & YIN YOGA ◎ 10:00

TAKE FLIGHT WITH ACROYOGA JAM ◎ 12:00

CAPOEIRA ADULT TASTER CLASS ◎ 14:30

PARTNER YOGA (KIDS FRIENDLY) ◎ 16:30

SUNSET TAI CHI ◎ 19:00

.

THE KIDS INNOVATION ZONE

SUMMER YOGA GAMES ◎ 9:30

CAPOEIRA FAMILY TASTER CLASS ◎ 11:00

MAKE A FAIRYTALE ◎ 14:00

COLOURS, TEXTURES, FLAVOURS, SMELLS (ADULT FRIENDLY) ◎ 15:30

COMMUNITY MUSIC FOR INCLUSION (ADULT FRIENDLY) ◎ 18:00

 

#Ινφος

Ημερομηνία του φεστιβάλ:

Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή, 20, 21 & 22 Ιουλίου 2018 - Κίτι, Επαρχία Λάρνακας. Οι πύλες του φεστιβάλ ανοίγουν στις 2 μμ, στις 20 Ιουλίου και κλείνουν στις 8μμ, στις 22 Ιουλίου.



Εισιτήρια:

Προπώληση:
Μονοήμερο €23/ Τριήμερο €37/ Κατασκηνωτικός χώρος – Ανα τέντα: €7 (ισχύει μέχρι δύο βράδια)

Στην Είσοδο: Μονοήμερο €27/ Τριήμερο €43. Κατασκηνωτικός χώρος – Ανα τέντα: €10 (ισχύει μέχρι δύο βράδια)

Κυριακή: Είσοδος Ελεύθερη - Περιορισμένη Διαθεσιμότητα - Προτεραιότητα στους κατόχους εισιτηρίων (κρατήσεις στο www.afrobanana.com)



Ελεύθερη είσοδος για παιδιά κάτω των 12 ετών.

Περιορισμένη προπώληση εισιτηρίων στο www.afrobanana.com και σε επιλεγμένα σημεία μέχρι εξαντλήσεως ή μέχρι τις 18 Ιουλίου.

Εάν εξακολουθούν να υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια μετά το τέλος της προπώλησης, τότε θα είστε σε θέση να τα αγοράσετε στην είσοδο του Φεστιβάλ.

Για περαιτέρω χρήσιμες πληροφορίες σχετικές με το φεστιβάλ, επισκεφτείτε το www.afrobanana.com και το ‘TheAfroBananaRepublic’ στο Facebook για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ