Πάρε μάτι από το τι θα παίζει στο Food Market του AfroBanana Festival [εικόνες]

Γκουρμέ απολαύσεις, cocktails, vegan επιλογές και μερικά άλλα…


Article featured image
Article featured image

Η μεγάλη ώρα πλησιάζει και η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για το πιο πολυαναμενόμενο event του καλοκαιριού, καθώς το AfroBanana Festival ετοιμάζεται για ένα ακόμη εκρηκτικό τριήμερο, στις 20,21 και 22 Ιουλίου, στη μαγευτική τοποθεσία της ακτής του Κιτίου. Αυτή τη χρονιά, μια πληθώρα από συναρπαστικές εμπειρίες περιμένει τους θαμώνες του φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων η πιο πλούσια και ποικιλόμορφη Food Market που έχετε αντικρίσει ποτέ.

Η Food Market θα φιλοξενηθεί σε έναν ειδικά σχεδιασμένο κυκλικό γεωδαιτικό θόλο, που θα προσφέρει ανακουφιστικό ίσκιο και κοινόχρηστο χώρο ανάπαυσης, και θα γαργαλίσει τους γευστικούς αισθητήρες κάθε επισκέπτη του AfroBanana, χαρίζοντας λαχταριστές γκουρμέ απολαύσεις από κάθε γωνιά του πλανήτη. Είτε πρόκειται για κανονικό γεύμα είτε απλώς για ένα γευστικό σνακ που θα  στα όρθια, η Food Market θα κρατήσει τους θαμώνες του φεστιβάλ χορτάτους από το πρωί μέχρι το βράδυ, ικανοποιώντας όλα τα γούστα, τις ηλικίες και τις διατροφικές ιδιαιτερότητες.

 



Όσο για τους λάτρεις του ξεφαντώματος που αναζητούν τροφή όχι μόνο για το σώμα, αλλά συγχρόνως για το μυαλό και την ψυχή, είναι σε θέση να απολαύσουν μια γκάμα  από ζουμερές και πεντανόστιμες υγιεινές επιλογές. Τα πιάτα του Solar Kitchen Bar, εξ ολοκλήρου φυτικής προέλευσης, ολόφρεσκα, φτιαγμένα από υλικά της εποχής και της ντόπιας παραγωγής, υπόσχονται ότι θα αφήσουν όσους τα τιμήσουν όχι μόνο ικανοποιημένους, αλλά και με ένα συναίσθημα ανανέωσης, πληρότητας και ενέργειας. Την ίδια στιγμή, η ομάδα του Food Garden θα ετοιμάζει λαχταριστά σνακ, από θρεπτικά κι ακατέργαστα υλικά, κατάλληλα τόσο για vegetarian όσο και για vegan γούστα, χρησιμοποιώντας μόνο φυσικά και βιολογικά προϊόντα της εγχώριας παραγωγής.

 



Επαγγελματίες mixologists από το Pear & Pair θα εξιτάρουν τον ουρανίσκο σας με υπέροχα κοκτέιλ, τα οποία θα σας προσκαλούν να αγκαλιάσετε το αντισυμβατικό, το ξεχωριστό και το αυθεντικό, να σερβιριστείτε το αγαπημένο σας ποτό και να αφεθείτε στο κέφι! Θα υπάρχουν, επίσης, στη διάθεσή σας μπύρες, καφέδες φραπέ, λαχταριστοί χυμοί φρούτων και πολλά άλλα ροφήματα για να σβήσετε τη δίψα σας.

Αν θέλετε, πάντως, να μιλήσουμε σοβαρά για μπέργκερ, η συζήτηση τελειώνει στο Road Buns, εκεί όπου κάθε γευστικό γεύμα έχει φτιαχτεί με γνώμονα την άριστη ποιότητα, από 100% σπιτικά υλικά, και με το κάθε μπέργκερ να κουβαλά μέσα του πολύ μεράκι κι αγάπη. Αν πάλι λαχταράτε πεντανόστιμες μπουκιές από ψιλοκομμένο χοιρινό ή κοτόπουλο, το Potbelly, με τα πιο αγνά, προσεκτικά διαλεγμένα και πάντα φρέσκα υλικά, είναι ο προορισμός σας.

 



Όσο για τα αγουροξυπνημένα μάτια των φεστιβαλικών πρωινών, θα ξανανιώσουν δια μαγείας με τον βιολογικό καφέ από το Puku Puku, ο οποίος ξυπνά τις αισθήσεις με αρωματικά ροφήματα στην πιο φυσική και υγιεινή τους μορφή, ενώ το ABR Breakfast Club έχει μία και μόνο αποστολή: να εγγυηθεί ότι κάθε οικογένεια που θα επισκεφτεί το φεστιβάλ θα απολαύσει το πιο φρέσκο πρωινό που έχει ποτέ γευτεί, το οποίο θα δώσει την απαραίτητη ενέργεια για ένα ακόμη 24ωρο γνήσιας φεστιβαλικής εμπειρίας.

 



Μήπως, όμως, έχετε διάθεση για καθίσετε με την ησυχία σας και να απολαύσετε το γεύμα σας; Σε αυτή την περίπτωση, δοκιμάστε τα ολόφρεσκα πιάτα παθιασμένης μαγειρικής του Gym Concept, όπου, παράλληλα, ειδικοί mixologists θα παρασκευάζουν μοναδικά κοκτέιλ, διανθισμένα με μία εξωτική μεσογειακή αίσθηση.



 





Κι αν τυχόν έχετε απλώς όρεξη για ένα σνακ στα πεταχτά, το Momo’s δηλώνει «παρών», ταξιδεύοντάς μας στη Νοτιοανατολική Ασία μέσα από τα παραδοσιακά dumplings στον ατμό, φτιαγμένα στα πρότυπα των συνταγών του Θιβέτ και του Νεπάλ.

 



Παντρεύοντας την παράδοση με το μοντέρνο και προσαρμοζόμενη στις ανάγκες και τα γούστα των ορεξάτων επισκεπτών του Afro Banana, η ταβέρνα 3 κι ο Κούκος προσδίδει στην πατροπαράδοτη ελληνική κουζίνα μια ξεχωριστή φεστιβαλική νότα. Παρότι νέα προσθήκη στο φεστιβάλ, το Vouttin στοχεύει μονάχα τις απάτητες κορυφές της γεύσης, χάρη στους λαχταριστούς του μεζέδες. Μικρά πιάτα, απλά κι υγιεινά, με όμορφο ντεκόρ, που θα σας κάνουν να γλείφετε τα δάχτυλά σας, τα οποία σερβίρονται χωρίς τη συνοδεία πλαστικών πιάτων ή μαχαιροπίρουνων. Τον επίλογο των γαστρονομικών επιλογών της Food Market του φετινού φεστιβάλ γράφει το Uluwatu Speciality Coffees, με τα περίφημα ξυλάκια παγωτό, προσφέροντας μια μοναδική γευστική απόλαυση, ιδανική για σπουδαίες Instagram στιγμές.

 



 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 

Ημερομηνία του φεστιβάλ: Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή, 20, 21 & 22 Ιουλίου 2018 - Κίτι, Επαρχία Λάρνακας. Οι πύλες του φεστιβάλ ανοίγουν στις 2 μμ, στις 20 Ιουλίου και κλείνουν στις 8μμ, στις 22 Ιουλίου.

 

Εισιτήρια:

Προπώληση: Μονοήμερο €23/ Τριήμερο €37/ Κατασκηνωτικός χώρος – Ανα τέντα: €7 (ισχύει μέχρι δύο βράδια)

Στην Είσοδο: Μονοήμερο €27/ Τριήμερο €43. Κατασκηνωτικός χώρος – Ανα τέντα: €10 (ισχύει μέχρι δύο βράδια)

ΚΥΡΙΑΚΗ: ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ - Περιορισμένη Διαθεσιμότητα - Προτεραιότητα στους κατόχους εισιτηρίων (κρατήσεις στο www.afrobanana.com)



Ελεύθερη είσοδος για παιδιά κάτω των 12 ετών. 

Περιορισμένη προπώληση εισιτηρίων στο www.afrobanana.com και σε επιλεγμένα σημεία μέχρι εξαντλήσεως ή μέχρι τις 18 Ιουλίου.

 

NICOSIA:

PUKU / organic specialty coffee ( Αρμενίας 36B, Shop 5 )

New Division ( Βασιλίσσης Φρειδερίκης 2 )

Brewfellas ( Πυγμαλίωνος 7)

The Gym Concept ( Ονασαγόρου 85 )

A Kxoffee Project (Πινδάρου 29D)



LIMASSOL:

Sousami ( Κιτίου Κυπριανού 8 )

 

LARNACA:

Vincafe ( Γεώργιου Δρουσιώτη 6 )

Rum Tree ( Λεωφόρος Αθηνών, Πλατεία Ευρώπη )

Jackson Cafe Bar, (Λεωφόρος Κιτίου 36, Κίτι)

Kahuna Surfhouse (Κίτι)

KiteSurfing Cyprus KiteMed (Κίτι)

Εαν εξακολουθούν να υπάρχουν διαθέσιμα εισητήρια μετά το τέλος της προπώλησης, τότε θα είστε σε θέση να τα αγοράσετε στην είσοδο του Φεστιβάλ.

Για περαιτέρω χρήσιμες πληροφορίες σχετικές με το φεστιβάλ, καθώς και για όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε για το πώς θα φτάσετε και που θα κατασκηνώσετε, μαζί με όλες τις λεπτομέρειες για το πρόγραμμα του φεστιβάλ (Μουσική, δραστηριότητες και παιδικά εργαστήρια) επισκεφτείτε το www.afrobanana.com.



Ακολουθείστε το ‘TheAfroBananaRepublic’ στο Facebook για όλες τις τελευταίες πληροφορίες και νέα σχετικά με το φεστιβάλ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ