Έφτιαξαν φέρετρο - ψυγειάκι για να τοποθετήσουν μέσα λείψανο ιερέα πριν το προσκύνημα

Τσακρίν, όπως οι μπίρες.

 


Έχουμε δει και έχουμε ακούσει πολλά παράλογα και παρανοϊκά όταν η συζήτηση έρχεται στο πως η εκκλησία εκμεταλλεύεται τους ανθρώπους της και το ποίμνιό της για να βγάλει κάτι της παραπάνω. Από τα άγια οστά που κάνουν περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο, μέχρι και την περιφορά νεκρών στην πόλη, πάνω σε καρέκλα, για να τον προσκυνήσουν οι πιστοί. Αυτή τη φορά όμως κάποιοι ξεπέρασαν εαυτόν.

Όπως διαβάζουμε στο Luben, το οποίο ενημερώθηκε από την ιστοσελίδα ekklisiaonline, στη Λάρισα όπου η ζέστη είναι πιο ανυπόφορη και από τα Αραβικά Εμιράτα, συνεργάτες του Μακαριστού Κυρού Ιγνάτιου εξέφρασαν την ανησυχία τους σχετικά με τις υψηλές θερμοκρασίες και για το κατά πόσο το λείψανο του ιερέα το οποίο θα εξέθεταν για προσκύνημα, θα άντεχε σε αυτές τις θερμοκρασίες χωρίς να… μυρίσει.

 Έτσι, το σκήνωμα εξετάστηκε από την ιατροδικαστή Ρουμπίνη Λεονταρή, η οποία αποφάσισε να μπει ο Ιγνάτιος σε ειδικό ψυγειάκι με καπάκι σαν αυτά με τα οποία παίρνουμε μπύρες στην παραλία, προκειμένου να μην υπάρξει κανένα δυσάρεστο σκηνικό όσο θα εκτίθεται για λαϊκό προσκύνημα στον Άγιο Αχίλλιο της Λάρισας.

  

Να σημειωθεί πως η ιατροδικαστής θα παρέμενε διαθέσιμη στο όλο φεστιβάλ, προκειμένου να διαπιστώσει αν όλα πηγαίνουν καλά με την ψύξη του Μακαριστού ή αν θα χρειαστεί να καταφύγουν σε κάποιο μεγαλύτερο, όπως αυτά τα ψυγεία που έχουν οι χασάπηδες.

Πάντως σε κάθε περίπτωση όλο αυτό δεν αποθάρρυνε το λαϊκό προσκύνημα Μητροπολιτικό Ναό της Λάρισας, όπου ο κόσμος έσκαγε ακόμη και τα ξημερώματα.


Σχετικα

Ευρωπαϊκή Ημέρα για τα Θύματα Εγκλημάτων Μίσους

Αυτό το έργο τέχνης θα το βρεις σε μία εγκαταλελειμμένη βιτρίνα στη Ρηγαίνης

Τα απίθανα χρώματα της κυπριακής γης

Τι αλλάζει σε ένα χρόνο στις παραλίες του Δήμου Λεμεσού

Ένα κουπέπι (7 μέτρων) για βραβείο

Η συγνώμη ενός Τουρκοκύπριου (στα ελληνικά) για την εισβολή του 1974