Πρώτη προτεραιότητα τα φάρμακα για τους πληγέντες της Αττικής

Τι ξεκαθαρίζει η Reaction Cyprus σχετικά με την αποστολή βοήθειας στην Ελλάδα.

 


Article featured image
Article featured image

Πολλά είναι τα οργανωμένα σύνολα, αλλά και μονάδες ατόμων που εδώ και αρκετές ώρες –κυρίως- μέσω των social media προσπαθούν να συλλέξουν τρόφιμα, ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για να σταλούν ως βοήθεια στους πληγέντες της Αττικής.

Παρότι είναι κατανοητή η ανάγκη για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, είναι καλύτερο πριν προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε ενέργεια να ενημερωθούμε για το τι πραγματικά χρειάζονται αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι εκεί, για να αποφύγουμε τυχών σπατάλες και υπερβολές.

Όπως ενημερώνει η Reaction Cyprus, οι μεγαλύτερες ανάγκες που εντοπίζονται αυτή τη στιγμή αφορούν τα φάρμακα, ήδη με πτήση της Aegean Airlines αναχωρεί αργά το απόγευμα το 1ο φορτίο φαρμάκων που αγοράστηκε από την Τράπεζα Κύπρου σε συνεργασία με τη REACTION για την περιοχή των πυρκαγιών, το οποίο θα παραδοθεί σε εξειδικευμένο προσωπικό της Κύπρου και της Ελλάδας που βρίσκεται στην περιοχή.

Αύριο το μεσημέρι θα αναχωρήσει ακόμη ένα φορτίο με ιατροφαρμακευτικές προμήθειες, ενώ αργά την Πέμπτη φτάνει στις πληγείσες περιοχές και ένα τεράστιο φορτίο με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Όσο αφορά τα τρόφιμα, η Reaction Cyprus οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, είναι πολύ πιθανόν να αλλοιώσουν τα τρόφιμα και αλλά είδη.







Για πληροφορίες και παροχή βοήθειας επικοινωνήστε με τη σελίδα της Reaction.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ