Η Lidl Κύπρου σταματά την πώληση πλαστικών ειδών μιας χρήσης

Τέρμα στα πλαστικά καλαμάκια, ποτήρια, πιάτα, μαχαιροπίρουνα και μπατονέτες για τα αφτιά και στα 17 καταστήματα που διαθέτει στην Κύπρο. 

 


Article featured image
Article featured image

Μια κίνηση η οποία μας εξέπληξε θετικά, αφού είναι η πρώτη κυπριακή υπεραγορά που προχωρά σε μία τόσο καινοτόμα και ριζοσπαστική απόφαση, να καταργήσει δηλαδή από τα ράφια της κάθε είδους πλαστικό προϊόν μιας χρήσης, τα οποία μάλιστα θα αντικαταστήσει με προϊόντα από εναλλακτικά και ανακυκλώσιμα υλικά για τα οποία η εταιρία ήδη συνεργάζεται με τους προμηθευτές της», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Η εταιρεία, μάλιστα, θα θέσει ως στόχο την κατάργηση και προσαρμογή στα καλαμάκια που υπάρχουν στην κατηγορία των χυμών, αναψυκτικών και ποτών.  

«Στη στρατηγική μας για το πλαστικό ακολουθούμε μια σαφή προσέγγιση, η οποία συνοψίζεται στο τρίπτυχο: Αποφεύγουμε – Μειώνουμε –Ανακυκλώνουμε. Καταργώντας τα πλαστικά είδη μιας χρήσης αποφεύγουμε τη χρήση πλαστικού, συμβάλλοντας έτσι στην επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί από την εταιρία μας για την μείωση του πλαστικού», ανέφερε ο Πέτρος Πέτρου, Δ/ντής Αγορών της Lidl Κύπρου.

Η εταιρεία θα ξεκινήσει την εφαρμογή του μέτρου από το 2019. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ