Σε μικρό άλσος μετατρέπεται η Λεωφ. Αγλαντζιάς [αφού προηγουμένως την άφησαν χωρίς δέντρα]

Η διαπλάτυνση και ο εκσυγχρονισμός  της λεωφόρου Αγλαντζιάς ήταν η αιτία για να θυσιαστούν δεκάδες δέντρα, φυτά και θάμνοι, ούτως ώστε να προχωρήσει το έργο, γεγονός που ξεσήκωσε αντιδράσεις και έφερε πολλές επικρίσεις από τους πολίτες.

 


Article featured image
Article featured image

Ωστόσο, τα σχέδια για την ολική ανάπλαση της Λεωφόρου, φαίνεται να συμπεριέλαβαν και την περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής ούτως ώστε να αντισταθμιστούν όλες οι αποκοπές δέντρων που έγιναν το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τον κατάλογο των φυτών για την τοπιοτέχνηση της λεωφόρου Αγλαντζιάς, με τη διαπλάτυνση και τον εκσυγχρονισμό της, θα φυτευτούν σε αυτήν 402 δέντρα συνολικής αξίας €14.115, όπως και 5.837 θάμνοι αξίας €47.327. Συνολικά, δηλαδή, θα φυτευτούν 6.239 φυτά, αξίας €61.442.

Τα είδη των δέντρων που επιλέγηκαν για φύτευση στη λεωφόρο Αγλαντζιάς είναι κυπαρίσσια πλαγιόκλαδα, κιτρομηλιές, μαστισιές, κυπαρίσσια αριζόνικα, κυπαρίσσια ορθόκλαδα, ελιές, μποχινιές μαχαίριες, κυπαρίσσια ορθόκλαδα.

Ανάμεσα στα 14 είδη των θάμνων που επιλέγηκαν για τη λεωφόρο Αγλαντζιάς είναι, μεταξύ άλλων, σχινιές, ροδοδάφνες, πορτοκαλί και κίτρινες λαντάνες, βουκεμβίλιες, λασμαρί, λεβάντες κ.ά.

 

kataskevastika_erga

Η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα του Δήμου Αγλαντζιάς


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ