Ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι για την Κύπρο και την κατοχή

Ακούστηκε για πρώτη φορά πριν από μερικές βδομάδες, στη Λευκωσία, σε μια συναυλία στο Σκαλί Αγλαντζιάς, ένα καινούργιο τραγούδι για την Κύπρο και τη συνεχιζόμενη κατοχή.

 


Article featured image
Article featured image

Το τραγούδι έχει τίτλο «Κύπρος νυν και αεί», με τους στίχους να ανήκουν στον στιχουργό Πόλυ Κυριάκου και τη μουσική να υπογράφει ο Σταύρος Σιόλας.

«Όπως είναι φυσικό και λογικό είμαστε πολύ ευαίσθητοι και οι δύο στο ζήτημα της Κατοχής και ειδικά ο Πόλυς, ο οποίος έγραψε συγκλονιστικούς στίχους και μου ζήτησε να τους μελοποιήσω. Είμαι περήφανος γι’ αυτό που βγήκε, μας αρέσει πάρα πολύ το αποτέλεσμα. Θα το παρουσιάσουμε στη συναυλία, μαζί με τη χορωδία, και νομίζω πως θα είναι μια πολύ συγκινητική στιγμή», μας είχε αναφέρει ο Σταύρος Σιόλας σε μια συνέντευξη, λίγο πριν έρθει στην Κύπρο για τη συναυλία με τίτλο «Τώρα που δεν υπάρχουνε διόδια».

 



Να αναφέρουμε τέλος πως το τραγούδι ερμήνευσαν οι Σταύρος Σιόλας και Ρίτα Αντωνοπούλου, για πρώτη φορά σε αυτή συναυλία στο Σκαλί, με τη συνοδεία της χορωδίας «Αδούλωτη Κερύνεια», υπό τη διεύθυνση της Μαέστρου Ρούλας Τυρίμου και των μουσικών Δημήτρη Καζάνι (βιολί), Ευαγγελία Μαυρίδου (πιάνο), Τάκη Βασιλείου (κρουστά), Ευγενία Γαίδη (κλαρίνο και γκάιντα).


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ