Εκπαιδευτής σε ΚΕΝ φέρεται να έκαψε νεοσύλλεκτο με κάλυκα

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας -στις 10:00 ακριβώς.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας -Τετάρτη 2 Αυγούστου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 

Εκπαιδευτής σε ΚΕΝ φέρεται να έκαψε νεοσύλλεκτο με κάλυκα

Πατέρας νεοσυλλέκτου καταγγέλλει στο SigmaLive ότι ο γιος του, ο οποίος βρίσκεται για σκοπούς εκπαίδευσης σε ΚΕΝ, δέχθηκε «επίθεση» από εκπαιδευτή του.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, ενώ οι νεοσύλλεκτοι βρίσκονταν σε βολή, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο εκπαιδευτής έπιασε τον κάλυκα απ’ τ’ όπλο με το οποίο προηγουμένως είχε πραγματοποιήσει βολή ο νεοσύλλεκτος και τον έκαψε στο χέρι. Όπως αναφέρει η καταγγελία, ο εκπαιδευτής τον ρώτησε, μάλιστα, «Κάφκει τούν’ το πράμα».

 Η επίμαχη φωτογραφία που απεικονίζει το χέρι του νεοσυλλέκτου που καταγγέλλει ότι υπέστη έγκαυμα.Ο νεαρός μεταφέρθηκε από τον πατέρα του σε ιδιώτη δερματολόγο, ο οποίος πιστοποίησε το έγκαυμα.

Εντύπωση προκαλεί ότι αυτή δεν είναι η μοναδική καταγγελία που αφορά τον εν λόγω εκπαιδευτή. Δεύτερος πατέρας καταγγέλλει στο SigmaLive ότι ενώ οι νεοσύλλεκτοι ετοιμάζονταν να φύγουν από το στρατόπεδο, ο συγκεκριμένος εκπαιδευτής οδήγησε επικίνδυνα όχημα τύπου Stayer με ταχύτητα προς το μέρος των νεοσυλλέκτων, σταματώντας το -προφανώς για εκφοβισμό, όπως αναφέρει η καταγγελία- λίγα μέτρα μακριά τους.

Το SigmaLive, στο πλαίσιο της διερεύνησης των καταγγελιών, επικοινώνησε με το Υπουργείο Άμυνας, το οποίο ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή δόθηκαν οδηγίες για διερεύνηση των περιστατικών στο συγκεκριμένο ΚΕΝ.

 

Έπεσε αεροπλάνο και σώθηκαν άπαντες οι επιβάτες

Αεροσκάφος της εταιρείας Aeroméxico συνετρίβη αμέσως μετά την απογείωσή του, χωρίς όμως κανείς να σκοτωθεί, ανακοίνωσαν οι μεξικανικές Aρχές.

Κατά τον πρώτο απολογισμό, υπάρχουν περίπου 85 τραυματίες. Ορισμένοι έχουν υποστεί σοβαρές κακώσεις, πάντως οι περισσότεροι τραυματισμοί είναι επιπόλαιοι, όπως αναφέρεται.

Ωστόσο, το πολιτειακό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι δύο από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σαράντα επτά άνθρωποι εισήχθησαν σε νοσοκομεία, σύμφωνα με τις Αρχές, ενώ οι υπόλοιποι μπόρεσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

 


 

Το αεροσκάφος χτυπήθηκε από χαλάζι και ισχυρό μετωπικό άνεμο καθώς απογειωνόταν και οι χειριστές του αποφάσισαν να κάνουν αναγκαστική προσγείωση, σύμφωνα με τον Καρδόσα.

Εκδηλώθηκε φωτιά μετά την αναγκαστική προσγείωση που έκαναν οι πιλότοι, αλλά ευτυχώς δεν υπάρχουν άνθρωποι με εγκαύματα που να είναι σοβαρά.

Σύμφωνα με τις Αρχές, οι επιβάτες αλληλοβοηθήθηκαν και βγήκαν πολύ γρήγορα από τις τρύπες στην καμπίνα που άνοιξαν όταν έγινε το ατύχημα. Ορισμένοι υπέστησαν νευρικό κλονισμό, ανέφεραν.

 
Η Aeroméxico είναι μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες του Μεξικού και έχει ενταχθεί ως ιδρυτικό μέλος στη συμμαχία Skyteam, στο πλευρό της Air France.

 

Εξαντλήσαμε ήδη τους φυσικούς πόρους για το 2018

Σήμερα, Τετάρτη, 1η Αυγούστου, η ανθρωπότητα έχει εξαντλήσει το σύνολο των πόρων που η φύση μπορεί να ανανεώσει μέσα σ’ έναν χρόνο και θα ζήσει «με πίστωση» για πέντε μήνες, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση «Global Footprint Network», η οποία υπογραμμίζει πως η μέρα αυτή έρχεται όλο και πιο νωρίς κάθε χρόνο.

Η 1η Αυγούστου είναι η ημερομηνία «κατά την οποία θα έχουμε χρησιμοποιήσει περισσότερα δέντρα, νερό, καλλιεργήσιμα εδάφη και ψάρια απ’ όσα η Γη μπορεί να μας παράσχει μέσα σ’ έναν χρόνο για να τραφούμε, να στεγαστούμε και να μετακινηθούμε και θα έχουμε εκπέμψει περισσότερο άνθρακα απ’ όσον μπορούν να απορροφήσουν οι ωκεανοί και τα δάση» εξηγεί η Βαλερί Γκραμόν του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF), εταίρου της Global Footprint Network.

  

Η συγκεκριμένη ημερομηνία, μάλιστα, είναι η πιο πρόωρη που έχει ποτέ καταγραφεί αφότου άρχισε να προσδιορίζεται η «ημέρα της υπέρβασης» στις αρχές της δεκαετίας του 1970, όταν τότε η ημέρα-μηδέν είχε οριστεί στις 29 Δεκεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι το 2017 ήταν δύο μέρες αργότερα, δηλαδή, στις 3 Αυγούστου.

Η κατάσταση διαφέρει πολύ ανάλογα με τη χώρα. «Έχουμε διαφορετικές ευθύνες: μικρές χώρες με μικρό πληθυσμό, όπως το Κατάρ και το Λουξεμβούργο έχουν εξαιρετικά ισχυρό οικολογικό αποτύπωμα» υπογραμμίζει ο Πιέρ Κανέ του WWF. Αν το σύνολο της ανθρωπότητας ζούσε όπως αυτοί, η «ημέρα της υπέρβασης» θα ερχόταν μεταξύ 9 και 19 Φεβρουαρίου. Αντιθέτως, σε μια χώρα όπως το Βιετνάμ, η ημερομηνία υπέρβασης είναι η 21η Δεκεμβρίου


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ