Απόφαση-κόλαφος κατά εταιρείας φυτοφαρμάκων για πρόκληση σοβαρής μορφής καρκίνου

Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη και την καταδίκασε να πληρώσει 289 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση στον ενάγοντα.

 


Δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο καταδίκασε την εταιρεία παραγωγής φυτοφραμάκων Monsanto, να πληρώσει 289 εκατομμύρια δολάρια στον Ντιγουέιν Τζόνσον, ο οποίος νόσησε από καρκίνο και κατηγόρησε το ζιζανιοκτόνο της εταιρείας, Roundup.

«Είμαι χαρούμενος που θα βοηθήσω αφότου έμαθα όλα όσα έπρεπε για το roundup και τη γλυφοσάτη. Είμαι χαρούμενος γιατί ο σκοπός είναι πιο σημαντικός από εμένα. Ελπίζω ότι το θέμα θα το προσέξουν και πολύς κόσμος θα κάνει σωστές επιλογές από εδώ και πέρα» είπε ο Τζόνσον.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για MonsantoO Τζόνσον είναι ένας από τους 5000 ανθρώπους που έχουν μηνύσει τη Monsanto.

Η αμερικανική εταιρεία αρνείται πως η γλυφοσάτη προκαλεί καρκίνο λέγοντας ότι μελέτες δεκαετιών έχουν καταστήσει την ουσία ασφαλή για ανθρώπινη χρήση. «Η ετυμηγορία δεν αλλάζει τις μελέτες τεσσάρων δεκαετιών που καθιστούν ασφαλή τη γλυφοσάτη σε όλο τον κόσμο. Είναι το πιο διαδεδομένο ζιζανιοκτόνο στον κόσμο, αυτό που έχει ερευνηθεί όσο κανένα άλλο. Δεν ξέρω γιατί πήραν αυτή την απόφαση, αλλά είναι λανθασμένη» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Monsanto, Σκοτ Πάρτριτζ.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για MonsantoΗ υπόθεση του Τζόνσον επιταχύνθηκε λόγω της σοβαρότητας της ασθένειας του Αμερικανού κηπουρού, ο οποίος χρησιμοποιούσε το ζιζανιοκτόνο της Monsanto τουλάχιστον 30 φορές το χρόνο. Οι γιατροί του δίνουν το πολύ δύο χρόνια ζωής ακόμη.

 

Με πληροφορίες από gr.euronews.com


Σχετικα

Γιατί ένας δικηγόρος επιλέγει να υπερασπιστεί έναν άνθρωπο που έχει ομολογήσει ένα αποτρόπαιο έγκλημα;

79χρονη ελλείπει από την οικία της

Η Huawei ξαναγράφει τους κανόνες της φωτογραφίας…

Γιατί η Pink δεν θα δημοσιεύσει ξανά φωτογραφίες των παιδιών της;

Ο οδηγός αμαρτιών που κυκλοφόρησε σε σχολείο της Λέσβου είναι… κόλαση

Ένα αντίθετο μιούζικαλ