Μαίνεται ακόμη η φωτιά στην Εύβοια – Για τη μεγαλύτερη πυρκαγιά στην περιοχή κάνουν λόγο οι Αρχές

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας -στις 10:00 ακριβώς.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας – Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018- όπως τις είδε η CITY.



 

Κάηκαν αγροικίες, δεν κινδύνεψαν σπίτια από τη φωτιά στην Εύβοια

Ολονύχτια μάχη έδιναν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην Εύβοια και εξακολουθεί να μαίνεται. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο ενεργά μέτωπα σε απόσταση 3 χλμ. από τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός, τα οποία εκκενώθηκαν χθες για προληπτικούς λόγους.



 

Ισχυρή είναι η παρουσία των εναέριων μέσων πυρόσβεσης, που με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν τις ρίψεις νερού. Άνοιξε, εξάλλου, ο δρόμος από και προς τη βόρεια Εύβοια, για την οποία χθες, για λόγους ασφαλείας, είχε διακοπεί η κυκλοφορία.

 



Πηγή φωτογραφιών: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Βασίλης Ασβεστόπουλος



Ο δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων κηρύχτηκε το βράδυ σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Αγροικίες, στάνες και μελισσοκομικές εγκαταστάσεις έχουν καεί, αλλά δεν κινδύνεψαν άνθρωποι. Παρουσία του ΥΠΕΣ, Πάνου Σκουρλέτη, συνεδρίασε το Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων, δεδομένης της αυξημένης σοβαρότητας και επικινδυνότητας της κατάστασης.

 





Για 4η διαδοχική φορά πρωταθλητής Ευρώπης ο Λευτέρης Πετρούνιας 

 

Image result for petrounias 4th time global champion

 

Ακάθεκτος και απτόητος συνεχίζει να κατακτά μετάλλια και διακρίσεις ο αθλητής Λευτέρης Πετρούνιας.  Ο 27χρονος Έλληνας Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής, κατέκτησε για 4η συνεχόμενη φορά, το χρυσό μετάλλιο των  κρίκων, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής. 




Η αρχή είχε γίνει το 2015 στο Μονπελιέ, ακολούθησαν το 2016 η Βέρνη, το 2017 το  Κλουζ και τώρα η Γλασκώβη. Έτσι ισοφάρισε το ρεκόρ του θρυλικού Ιταλού γυμναστή Γιούρι Κέκι, με τέσσερις διαδοχικούς ευρωπαϊκούς τίτλους στο αγώνισμα (1990, 1992, 1994, 1996).  Με μια και πάλι εκπληκτική εμφάνιση στον τελικό ο Πετρούνιας, και παρά το  πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί στον αριστερό ώμο, συγκέντρωσε 15,466 βαθμούς (με συντελεστή δυσκολίας 6,30) και πήρε το χρυσό μετάλλιο. 

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

 

 

Τσιτσιπάς εναντίον Ναδάλ: Ο «παλιός» έδειξε την κλάση του 

Ο νέος όμως, απέδειξε ότι όχι μόνο είναι ικανότατος, αλλά στάθηκε επάξια από έναν θρύλο του αθλήματος και πολύ σύντομα ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα κάνει την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο να παραμιλάει (ξανά) για αυτόν. Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ Κυριακής ο τελικός αγώνας του Rogers Cup στο Τορόντο του Καναδά μεταξύ του Έλληνα Στέφανου Τσιτσιπά και του Ραφαέλ Ναδάλ, με τον 2ο να κατακτά ακόμη ένα τρόπαιο με 2-0 σετ.

 



Ο Ναδάλ πήρε τη νίκη απέναντι στον Έλληνα Τσιτσιπά με 6-2, 7-6(4), ωστόσο ο 20χρονος ανερχόμενος Έλληνας τενίστας απέδειξε ότι αυτό, ήταν μόνο η αρχή για μια τεράστια πορεία. Άλλωστε το να καταφέρεις μέσα σε μία εβδομάδα να νικήσεις 4 τενίστες που βρίσκονται στο Top10 της παγκόσμιας κατάταξης δεν το λες λίγο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ