Τρίχρονο παιδάκι εντοπίστηκε να περιφέρεται μόνο του στην Πάφο τα ξημερώματα

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας -στις 10:00 ακριβώς.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας – Πέμπτη 15 Αυγούστου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 

Παιδί 3 χρόνων εντόπισε άντρας στην Πάφο να περιφέρεται μόνο του ξημερώματα στην Πάφο

Το παιδάκι, γύριζε στους δρόμους τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 15 Αυγούστου, χωρίς επίβλεψη και εντοπίστηκε από άντρα που έτυχε να βρίσκεται στο σημείο και ο οποίος ακολούθως ειδοποίησε την Αστυνομία.

 



Φωτογραφία Αρχείου


 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέλη της δύναμης μετά την πληροφορία μετέβησαν στην σκηνή που θεάθηκε το παιδάκι και  το εντόπισαν. Ακολούθησαν εξετάσεις για να διακριβωθούν οι γονείς του ωστόσο αυτό δεν κατέστη  δυνατό και αμέσως εντοπίστηκε η επί καθήκοντι λειτουργός του Γραφείου Ευημερίας η οποία μετέφερε τον μικρό στην Παιδική Στέγη στην Πάφο. 

Μετά από εξετάσεις που ακολούθησαν εντοπίστηκαν οι γονείς του. Όπως ανέφερε στην Αστυνομία η μητέρα του τρίχρονου αγοριού βρίσκονταν στην εργασία της και την επίβλεψη του παιδιού την είχε ο πατέρας του οποίου διέλαθε της προσοχής του. Ο πατέρας ακολούθως συνελήφθη και ανακρίθηκε για το πώς διέφυγε από την προσοχή του το παιδί.  

 

Αγοράκι 1,5 ετών μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο ΓΝ Πάφου, πιθανών από κατάποση ναρκωτικών ουσιών 

17μηνο βρέφος μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου. Η μητέρα  του βρέφους ανέφερε στην Αστυνομία και στους γιατρούς ότι το παιδάκι έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα να κτυπήσει στο μέτωπο. Λόγω της κατάστασής του, διακομίσθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία όπου τοποθετήθηκε αρχικά σε αναπνευστήρα. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία ωστόσο το παιδί υποβλήθηκε σε τοξικολογικές εξετάσεις από τις οποίες προέκυψε υπόνοια για παράνομες ουσίες στον οργανισμό του. Νεότερη ενημέρωση, αναφέρει ότι η κατάσταση της υγείας του παιδιού παρουσιάζει βελτίωση. Ακολούθως η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 40χρονου από την Πάφου για τα αδικήματα της παράνομης κατοχής και χρήσης ελεγχόμενου φαρμάκου και αμελών και απερίσκεπτων πράξεων που προκαλούν σωματική βλάβη,

 



Η πρωτοφανής ξηρασία στη Βρετανία αποκάλυψε χαμένα αρχαιολογικά μνημεία

Η ξηρασία που πλήττει τη Βρετανία αυτό το καλοκαίρι είχε ως αποτέλεσμα να εμφανιστούν περίεργα ίχνη στους αγρούς, τα οποία αποκάλυψαν τελικά έργα που κρύβονταν για χρόνια κάτω από το έδαφος, ακόμα και προϊστορικά.

Αποτέλεσμα εικόνας για βρετανία ξηρασία αρχαία μνημεία

Για να τα ανακαλύψουν, οι αρχαιολόγοι πέταξαν πάνω από τη βρετανική εξοχή και φωτογράφησαν το φαινόμενο: η πρωτόγνωρη ξηρασία του εδάφους είχε ως αποτέλεσμα να εμφανιστούν ιδιαίτερα γεωγραφικά μοτίβα, που μαρτυρούν την μακρόχρονη ανθρώπινη δραστηριότητα.

Τα σημάδια αυτά εμφανίστηκαν καθώς τα ερείπια τροποποιούν τη γονιμότητα του εδάφους: εκεί όπου υπήρχαν τείχη, τα οποία βυθίστηκαν με το πέρασμα του χρόνου, οι πέτρες συγκρατούν την ανάπτυξη των φυτών στην επιφάνεια, τα οποία σχεδόν δεν αντέχουν κατά τη διάρκεια περιόδων ξηρασίας. Οι φωτογραφίες που τράβηξε το Historic England δείχνουν εκτάσεις όπου το χορτάρι έχει κιτρινίσει από τη ζέστη, όπου είναι εμφανείς κύκλοι, οι οποίοι αποκαλύπτουν τη θέση των κτισμάτων. «Είναι συναρπαστικό που είχαμε μια τόσο μακρά περίοδο ζέστης. Η τελευταία φορά ήταν το 2011 και είχαμε ανακαλύψει 1.500 χώρους, κυρίως στην ανατολική Αγγλία» υπογράμμισε η Έλεν Ουίντον, υπεύθυνη της υπηρεσίας ερευνών και χαρτογράφησης.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ