Πώς μια σύλληψη της Αστυνομίας μάς κάνει να εκτιμήσουμε και πάλι τον τόπο μας

Εκεί που παραπονιόμαστε αδιάκοπα… όντας σε διακοπές, έχοντας την εντύπωση πως η Κύπρος είναι ακριβούτσικος προορισμός, έστω και την υστάτη έρχεται μια σύλληψη και μια είδηση και ανατρέπει τα πάντα.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτός ακριβώς ήταν ο τίτλος και είδηση έλεγε:



Στη σύλληψη ζεύγους προχώρησε η Αστυνομία Πάφου σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εξασφάλισης πίστωσης με ψευδείς παραστάσεις .

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το ζεύγος Ε/κ συνελήφθη χθες το απόγευμα. Πρόκειται για  55χρονο άντρα και 38χρονη γυναίκα, οι οποίοι διέμεναν σε ξενοδοχείο στην Πάφο μεταξύ των ημερομηνιών 30.6.2017 - 13.7.2017.

Το ζεύγος είχε αναχωρήσει από το ξενοδοχείο χωρίς να πληρώσει το λογαριασμό ύψους 480 ευρώ και εναντίον τους από τότε εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και καταζητούνταν.

Χθες, μετά από πληροφορία που δόθηκε στην Αστυνομία, συνελήφθη το ζεύγος και ανακρινόμενοι παραδέχτηκαν τη διάπραξη του αδικήματος, ενώ υποσχέθηκαν να εξοφλήσουν το ξενοδοχείο.

Στην κατάθεση του ο 55χρονος ανέφερε ότι αυτός είχε την ευθύνη για την κράτηση του δωματίου και τη διαμονή, ενώ η 38χρονη ήταν φιλοξενούμενή του και δεν γνώριζε ότι δεν είχε πληρωθεί ο λογαριασμός.

Ο 55χρονος αναμένεται να κατηγορηθεί γραπτώς και να αφεθεί  ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα, ενώ εναντίον της 38χρονης δεν προέκυψε οτιδήποτε.

 

Δύο είναι τα συμπεράσματα που κανείς μπορεί να εξαγάγει πανεύκολα διαβάζοντας τούτη την είδηση:

 


  1. Μόνο €480, για δύο ολόκληρες βδομάδες, high season, στην Πάφο; Και ερωτάμε εμείς: Πού αλλού στον πλανήτη μπορείς να κάνεις διακοπές τόσο φθηνά τον Ιούλιο; Ε;

 


  1. Στην κατάθεσή του, λέει το ρεπορτάζ, ο 55χρονος ανέφερε ότι αυτός είχε την ευθύνη για την κράτηση του δωματίου και τη διαμονή, ενώ η 38χρονη ήταν φιλοξενούμενή του. Που σημαίνει, όχι μόνο είμαστε φιλόξενοι ως λαός, αλλά αναλαμβάνουμε και την ευθύνη των πράξεων, ενίοτε και των παραλείψεών μας, άμα λάχει να πούμε...

 

Κύπρος: Τελικά, άλλο να τη ζεις και άλλο να τη χαίρεσαι, όπως εύστοχα έλεγε και ένα παλιό σλόγκαν του ΚΟΤ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ