Και νεκρός εδανείζετο [Μέχρι και σε πεθαμένους έδιναν δάνεια οι ΣΠΕ]

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Τρίτη 28 Αυγούστου 2018- όπως τις είδε η CITY.



 

Και οι πεθαμένοι έχουν έξοδα

Συνεχίζουν οι καταθέσεις για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, συνεχίζουν και οι αποκαλύψεις πρώην μελών και υπευθύνων που επιεικώς… σοκάρουν. Οι τελευταίες  αποκαλύψεις έγιναν χθες ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τον Συνεργατισμό, με τον Παναγιώτη Φιλίππου που διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπείας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας (ΣΚΤ) μεταξύ 15 Νοεμβρίου 2011 μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2012, να αποκαλύπτει ότι κάποια συνεργατικά πιστωτικά ιδρύματα (ΣΠΙ) έδιναν δάνεια μέχρι και σε πεθαμένους, με πλαστογραφία της ταυτότητας και στοιχείων τους.

Image result for Ερευνητικής Επιτροπής για τον Συνεργατισμό.

Ο κ. Φιλίππου μίλησε για πολλές ατασθαλίες σε πολλά ΣΠΙ με χορηγήσεις δανείων που δεν εισπράττονταν ποτέ, σημειώνοντας πως οι πλείστες από αυτές τις ατασθαλίες καταγράφονταν στις εκθέσεις Ελέγχου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Συνεργατικών Εταιρειών που υποβάλλονταν στην Υπηρεσία Εποπτείας και Ανάπτυξης Συνεργατικών Εταιρειών και στον υπουργό Εμπορίου. «Λίγο ή πολύ, αυτά τα πράγματα που λέμε σήμερα εδώ είναι καταγεγραμμένα», είπε. Απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο εκάστοτε υπουργός Εμπορίου γνώριζε την κατάσταση και είχε καθαρή εικόνα για την όλη κατάσταση που επικρατούσε. Και έπεται συνέχεια.

 



Ανακοινώθηκαν οι βάσεις για τα ελληνικά πανεπιστήμια

Χθες το απόγευμα, Δευτέρα 27 Αυγούστου, ανακοινώθηκαν οι βάσεις για τα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ  καθώς και τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων που αφορούν την πρόσβαση σε αυτά. Οι υποψήφιοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδος εισάγοντας τον κωδικό τους για να δουν τα αποτελέσματα.



 

Πραγματοποιείται σήμερα η μεγάλη πορεία των εκπαιδευτικών οργανώσεων

Ογκώδη εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο θα πραγματοποιήσουν στις 18.00 χιλιάδες εκπαιδευτικοί.Ως σημείο συγκέντρωσης έχουν οριστεί τα κεντρικά γραφεία της ΠΑΣΥΔΥ, απ’ όπου οι εκπαιδευτικοί θα πορευθούν προς το Προεδρικό. Σε εξέδρα, που θα στηθεί στην περιοχή, θα απευθύνουν χαιρετισμούς οι ηγεσίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, αλλά και άλλων, που στηρίζουν τον αγώνα των εκπαιδευτικών. Την προσοχή των διοργανωτών των κινητοποιήσεων, ώστε να μην υπάρχουν παρεκτροπές από μέρους οργανωμένων συνόλων, άσχετων με την Παιδεία, εφιστά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε γραπτή ανακοίνωση. Παράλληλα εκφράζει την επιθυμία για διάλογο με τους εκπαιδευτικούς, για τον εξορθολογισμό και τη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ