«Φθονούμε τους εκπαιδευτικούς που παίρνουν περισσότερα από εμάς κι αυτό δείχνει την παιδεία που δεν έχουμε»

Ίσως, τελικά, αυτή η άποψη πρέπει να μας προβληματίσει.

 


Καμιά φορά δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να περιγράψεις και να σκιαγραφήσεις μια κατάσταση. Η ουσία μπορεί να διαφανεί μέσα σε λίγες γραμμές και να προβληματίσει πολύ περισσότερο από κάθε μακροσκελή επιστημονική ανάλυση.

Ο Γιώργος Τσόκκος, λίγο μετά το πέρας της χθεσινής μεγάλης πορείας των εκπαιδευτικών έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook στην οποία περιέγραψε λίγο –πολύ ένα καρκίνωμα μέρους της κυπριακής κοινωνίας που παρά τη μόρφωση και την εξέλιξή της δεν νοεί να αποβάλει.

«Το να λες ότι οι εκπαιδευτικοί ‘κάθονται και πληρώνονται αδρά’ οπότε ας τους κόψουν... ενώ ‘εμείς οι υπόλοιποι μη-εκπαιδευτικοί σκοτωνόμαστε να βγάλουμε ένα βασικό μισθό’ δείχνει απλά την παιδεία μας που δεν έχουμε. Και δεν μιλάμε για διπλώματα και τίτλους γιατί από αυτά έχουμε πολλά. Επειδή εγώ ‘σκοτώνομαι’ στην δουλειά, δεν σημαίνει ότι εγώ έχω το δικαίωμα να φθονώ κάποιον άλλο που έχει ίσως καλύτερη δουλειά και εισοδήματα από εμένα και να λέω «κόψτε του».Και ακόμη περισσότερο δεν έχω αυτό το δικαίωμα όταν ο ‘άλλος’ είναι εκπαιδευτικός και έχει την ευθύνη των κοπελλουθκιών μου που εγώ παράτησα εδώ και χρόνια!».


Σχετικα

Η άκρως αποκρουστική εικόνα μιας διαλυμένης φίνας

Η σπηλιά της φώκιας είχε καθαριστεί από το μαζούτ, λέει το Τμήμα Αλιείας

Όσα δεν ξέρεις για τις χελώνες της Κύπρου

13 χρόνια από τη σύγκρουση των F-16 στο Αιγαίο

Το λάθος στη βαθμολογία της Eurovision έφερε ανατροπές και ανέβασε την Κύπρο στην κατάταξη

Αυτό κι αν είναι είδηση!