Hope For Children για ανυπόστατες και αβάσιμες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

«Οι υπηρεσίες μας θα συνεχίσουν να προσφέρονται στα παιδιά» αναφέρει με επιστολή του ο Οργανισμός «Hope For Children CRC Policy Center», συμπληρώνοντας ότι στέκεται δίπλα σε όλα τα παιδιά.

 


Article featured image
Article featured image

Πιο κάτω αυτούσια η ανακοίνωση:

Μα την παρούσα ανακοίνωση, ο διεθνής, ανεξάρτητος, ανθρωπιστικός οργανισμός «Hope For Children CRC Policy Center» επιθυμεί να ενημερώσει ότι τα προγράμματα και οι υπηρεσίες του οργανισμού έχουν σαν ομάδα στόχου και απευθύνονται σε όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας, εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, θρησκευτικών πεποιθήσεων, κοινωνικού ή άλλου υποβάθρου.

Στόχος του Οργανισμού είναι η προστασία του κάθε παιδιού ανάλογα με τις ανάγκες του, και σε εξατομικευμένη βάση, αλλά και η προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών στο σύνολο και η δημιουργία ενός νομικού και κοινωνικού πλαισίου που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των παιδιών, όλων των παιδιών.

Για τους πιο πάνω λόγους, ο Οργανισμός έχει δημιουργήσει και υλοποιεί σειρά προγραμμάτων στα οποία έχουν πρόσβαση όλα τα παιδιά. Τέτοια προγράμματα είναι η Ευρωπαϊκή Γραμμή Στήριξης Παιδιών και Εφήβων 116 111, η Ευρωπαϊκή Γραμμής για Εξαφανισμένα Παιδιά 116 000, η Υπηρεσία Διαμεσολάβησης για οικογένειες σε σύγκρουση, το Σπίτι του Παιδιού για σεξουαλικά κακοποιημένα παιδιά, οι συμβουλευτικές υπηρεσίες σε παιδιά και γονείς από νομικούς, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, η βοήθεια σε είδος σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, το πρόγραμμα ανάδοχων οικογενειών. Ακόμα, ο Οργανισμός λειτουργεί ιδιωτικές παιδικές στέγες για ασυνόδευτα παιδιά, όπου παρέχονται στα παιδιά υπηρεσίες από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό και πάλι σε εξατομικευμένη βάση και με γνώμονα το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες και προγράμματα λειτουργούν και είναι στη διάθεση του κοινού σε 24ώρη βάση.

Επιθυμούμε σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι οι υπηρεσίες μας θα συνεχίσουν να προσφέρονται στα παιδιά. Οι προσπάθειές μας για επίτευξη των σκοπών μας και διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών θα συνεχίσουν με την ίδια ένταση, τεχνογνωσία και επαγγελματισμό.

Προς τούτο, θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι έχουν εμφανιστεί αναρτήσεις, από οργανωμένα και μη σύνολα, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου αναφέρουν ότι μέρος των υπηρεσιών μας θα τερματιστεί και τα ασυνόδευτα παιδιά, τα όποια επωφελούνται αυτών, θα πάψουν να λαμβάνουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες. Οι εν λόγω αναρτήσεις πέραν από ανυπόστατες και αβάσιμες, μόνο επιβλαβείς είναι. Και είναι επιβλαβείς κυρίως για τα παιδιά, τα ίδια αυτά παιδιά που είναι υπό την προστασία του Οργανισμού και τα οποία επηρεάζονται δυσμενώς από τη δημιουργία άτοπων και αβάσιμων θεωριών που τα θέλει να μένουν απροστάτευτα, και τα υποβάλλει σε μία ψυχοφθόρα διαδικασία αμφισβήτησης της ασφάλειας τους.

Παραμένουμε στη διάθεση του κοινού για παροχή πληροφοριών και διευκρινίσεων σε σχέση με όλα τα προγράμματα και τις υπηρεσίες μας, αλλά και για να παρέχουμε στήριξη όπου αυτό απαιτείται.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ