«Είναι συναρπαστικό να ανακαλύπτεις τι απίστευτο όργανο είναι η φωνή»

Ίσως το πιο σημαντικό, a cappella συγκρότημα στον κόσμο, έρχεται στο Παττίχειο.

 


Article featured image
Article featured image

Οι Vocaldente δεν βασίζονται σε ηλεκτρονική ενίσχυση ή ειδικά εφέ, αλλά παρουσιάζουν το ρεπερτόριό τους κάποτε χωρίς καθόλου μικρόφωνα και φυσικά πάντοτε χωρίς τη συνοδεία κανενός μουσικού οργάνου. Ωστόσο, το ρεπερτόριο τους είναι σύγχρονο και περιλαμβάνει pop και rock μουσική των τελευταίων οκτώ δεκαετιών, με μουσικές από τα Roaring Twenties μέχρι τις τελευταίες pop επιτυχίες.

 

Πώς είναι να εμφανίζεστε live ανά τρεις μέρες, σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη; Ισχύει ότι κάνετε περισσότερες από 100 συναυλίες τον χρόνο;

Παλαιότερα κάναμε τόσες περίπου. Σήμερα, είμαστε κοντά στις 80, συν ταξίδια, πρόβες, ηχογραφήσεις. Το αγαπάμε αυτό που κάνουμε, αλλιώς θα ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να το κάνουμε τόσο έντονα.

 

 

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος, όταν τραγουδάς a cappella, χωρίς ηλεκτρονική ενίσχυση ή ειδικά εφέ, χωρίς τη συνοδεία κανενός μουσικού οργάνου και κάποτε χωρίς μικρόφωνα;

Το μεγαλύτερο ρίσκο είναι πως πολλά πράγματα μπορεί να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα, όπως ένα κρύωμα, ή όταν υπάρχει θόρυβος. Πρέπει να προσέχεις πολύ τη φωνή σου και να τη δουλεύεις με πρόβες, έτσι ώστε να εξασφαλίσεις μια ποιότητα που είναι ανταγωνιστική με άλλα γκρουπ που χρησιμοποιούν τεχνικά μέσα.

 

Και ποιο είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα, όταν τραγουδάς με αυτόν τον τρόπο;

Ότι αυτό που ακούς είναι τόσο αγνό και καθαρό. Είναι πολύ συναρπαστικό να ανακαλύπτεις τι απίστευτο όργανο είναι η φωνή. Αυτό μας λέει πάντα το ακροατήριό μας!

 

 

Με ποια κριτήρια επιλέγετε τα τραγούδια που ερμηνεύετε;

Για να δοκιμάσουμε να πούμε ένα τραγούδι χρησιμοποιώντας τη φωνή μας και μόνο, θα πρέπει απαραίτητα αυτό το τραγούδι να μας διασκεδάζει, αλλά και να έχει στοιχεία που μας εμπνέουν.

 

 

Τι ακριβώς σημαίνει το όνομά σας;

Η λέξη Vocaldente είναι ένας συνδυασμός της λέξης φωνή (vocal) και της ιταλικής φράσης al dente. Οπότε… voices with a bite.

 

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, Παττίχειο Θέατρο, Λεμεσός, 20.30, €15. Πληρ. 25377277.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ