Γιατί δεν θα αποδεχτώ τη θέση που μου προτείνουν στο Προεδρικό

Η Κυριακή Μιχαήλ Φραγκέσκου εξηγεί γιατί παρότι την τιμά η πρόταση για αγορά των υπηρεσιών της από το προεδρικό, την απορρίπει.

 


Article featured image
Article featured image

Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, έγινε γνωστή η επιστροφή του Βίκτωρα Παπαδόπουλου στο προεδρικό με κάπως αυξημένο μισθό. Παράλληλα δημοσιεύτηκε και μία λίστα με άτομα στα οποία προτάθηκε η αγορά υπηρεσιών από το προεδρικό–κυρίως γραμματειακής φύσης- για να στελεχώσουν διάφορα τμήματά του.

 

Ανάμεσα σε αυτά και το όνομα της Κυριακής Μιχαήλ Φραγκέσκου, συζύγου του πολιτικού συντάκτη του ΣΙΓΜΑ Χρίστου Χαραλάμπους στην οποία προτάθηκε η αγορά υπηρεσιών από το Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας με καθήκοντα στην Υπηρεσία Αποδήμων. Μετά το ντόρο που δημιουργήθηκε, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι μια τέτοια πρόσληψη δημιουργεί σύγκρουση συμφερόντων, η ίδια με επιστολή που απέστειλε σήμερα στα Μέσα αναφέρει ότι δεν αποδέχεται την πρόταση του Προεδρικού εξηγώντας αναλυτικά τους λόγους.

 

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:ΠΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

κ. ΘΕΟΔΟΣΗ ΤΣΙΟΛΑ

ΚΟΙΝ: Εξοχότατο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

10 Σεπτεμβρίου 2018

Δια της παρούσης σας ενημερώνω ότι παρά το ότι με τιμά, ΔΕΝ αποδέχομαι την πρόταση σας για αγορά γραμματειακών μου υπηρεσιών από το Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας με καθήκοντα στην Υπηρεσία Αποδήμων και ετήσια ανασφάλιστη αντιμισθία €13.200. Η αξιοπρέπεια μου ως άνθρωπος, αλλά πάνω από όλα ως σύζυγος δεν μου επιτρέπει να κλείσω τα μάτια στην άδικη και απάνθρωπη στοχοποίηση του συζύγου μου Χρίστου Χαραλάμπους, της επαγγελματικής του ακεραιότητας και ευσυνειδησίας.

Η προσπάθεια κάποιων, πριν καν ενημερωθούν και διαβάζοντας απλά και μόνο το όνομα, να διασυνδέσουν κακόβουλα και κακόπιστα το σύζυγο μου με την πρόταση εργοδότησης μου, πέραν του ότι πέφτει στο κενό, μου προκαλεί αλγεινή εντύπωση και υπενθυμίζει δυστυχώς ότι στο βωμό κομματικών σκοπιμοτήτων, ανθεί η ανθρωποφαγία και η σπίλωση χαρακτήρων.

Ταυτόχρονα με την απόσυρση του ενδιαφέροντος μου, θέλω να υπογραμμίσω ότι η σπουδή κάποιων να επικρίνουν, χωρίς να γνωρίζουν καθήκοντα και προσόντα, με προσβάλλει ως γυναίκα, υποτιμά την προσωπικότητα μου και είναι απαράδεκτη. Παρά του ότι θεωρώ πως, βάσει του ακαδημαϊκού μου υπόβαθρου και της προηγούμενης επαγγελματικής μου εμπειρίας, θα μπορούσα να επιτελέσω τα καθήκοντα που μου προτάθηκαν με ευσυνειδησία και επιτυχία, προσφέροντας στην προσπάθεια του Γραφείου για την ανάπτυξη των δεσμών με τους απόδημους, σας παρακαλώ όπως το όνομα μου αποσυρθεί από τη διαδικασία στη Βουλή και η παρούσα κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή.

 

Με εκτίμηση

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΙΧΑΗΛ ΦΡΑΓΚΕΣΚΟΥ

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ