Με ένα κ#@λο, μία Μεγαλόχαρη και μια σημαία της Βεργίνας θα ξανασηκώσουμε την Ελλάδα

Η σουρεάλ φωτογραφία της χρονιάς από το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που κρύβει μέσα της όλη την ελληνική «ομορφιά».

 


Article featured image
Article featured image

Παραφράζοντας τη φράση του Ελύτη, βγάλαμε την ελιά, το αμπέλι και το καράβι και στη θέση τους βάλαμε τα τρία στοιχεία που σημάδεψαν και επισκίασαν το χθεσινό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ.

Ένας άντρας με κατεβασμένο παντελόνι να επιδεικνύει προκλητικά τα οπίσθιά του, μια γυναίκα τυλιγμένη με τη σημαία της Βεργίνας και ένας μοναχός ως άλλος τζιχάντ να κρατάει μια εικόνα της Παναγίας και να φοράει μάσκα οξυγόνου, διαδήλωναν φωνάζοντας ότι η Μακεδονία είναι ελληνική.

 



Λίγο πολύ, αυτό ήταν το χθεσινό σκηνικό που συνέθετε το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για το Μακεδονικό, ένα σκηνικό που σε κάνει να αναρωτιέσαι εάν τελικά σήμερα αυτή είναι η Ελλάδα. Ένα κράμα από πολωμένους ανθρώπους με ακραίες συμπεριφορές που προσπαθούν κερδίσουν κάτι που κατά πάσα πιθανότητα ούτε καν γνωρίζουν τι είναι.

Η φωτογραφία που τραβήχτηκε από τον Άρη Μεσσήνη για το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, αναδημοσιεύτηκε δεκάδες φορές από χθες τόσο σε ελληνικά όσο και ξένα μέσα, ενώ σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στα social media.    

 

Και μερικά tweets: 

 







ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ